26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.01.2023 14:07 | Son Güncelleme: 25.01.2023 14:30

BioNTech: Almanya'yı terk etmiyoruz

BioNTech, Bild Gazetesi'nin Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin şirketin önemli kısmını Almanya'dan İngiltere'ye taşıyacakları yönündeki haberinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı
BioNTech: Almanya'yı terk etmiyoruz

BioNTech Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Jasmina Alatovic, Bild Gazetesi'nin şirketin İngiltere'ye taşınacağı haberinin doğru olmadığını söyledi. Alatovic, "Haberin düzeltilmesini istedik. İngiltere'de ek yerler planladığımız doğru ancak bunun BioNTech'in Almanya veya dünya çapındaki konumları üzerinde hiçbir etkisi yok" dedi. 

Bild Gazetesi'nde Korona kahramanları bile ülkeyi terk ediyor başlığıyla dün yer alan haberde, Covid-19 aşısını ilk geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin, şirketleri BioNTech'i Almanya'dan taşıma kararı aldığı iddia edilmişti. Haberde, BioNTech'in üretim ve AR-GE projelerini Almanya Mainz'den İngiltere'ye taşıma kararı aldığı öne sürülmüştü.

Eskiden Made in Germany'nin bir kalite işareti olduğu, şimdi durumun değiştiği ve pek çok Alman şirketinin fabrikalarını ve AR-GE projelerini yurt dışına taşıdığı belirtilen haberde, Alman hükümeti de eleştirildi.

Kaynak: AA