03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.06.2023 22:33 | Son Güncelleme: 17.06.2023 22:38

Bloomberg: Ortadoks politikalara dönüş beklentisi yabancı yatırımcılar için Türk hisse senetlerinin cazibesini artırdı

Bloomberg'in haberine göre yabancı yatırımcılar, ülkenin ekonomi yönetiminde yapılan revizyonun ortodoks politikalara geri dönüş beklentilerini tetiklemesinin ardından son altı ayın en yüksek oranıyla Türk hisse senetlerine akın etti
Bloomberg: Ortadoks politikalara dönüş beklentisi yabancı yatırımcılar için Türk hisse senetlerinin cazibesini artırdı

Son merkez bankası verilerine göre, denizaşırı yatırımcılar 9 Haziran'a kadar olan haftada net 262 milyon dolarlık Türk hisse senedi satın aldı. Bu, Aralık ayından bu yana görülen en büyük giriş. Aynı hafta ülke tahvillerine net giriş 25 milyon dolar oldu.

Türkiye'nin enflasyonla mücadele için faiz oranlarını düşürmek ve lirayı korumak için rezervleri eritmek gibi geleneksel olmayan ekonomi politikalarına ilişkin endişeler, yabancı yatırımcıların son yıllarda Türk hisse senetlerini satmasına yol açarak hisse senedi piyasasındaki paylarını rekor düşük seviyelere çekti.

Şimşek ve Erkan atamaları iyimserliği artırdı

Yeni veriler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki eski Wall Street bankacısı olan Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ı ülkenin maliyesini yönetmek üzere atamasıyla aynı zamana denk gelerek Türkiye'nin daha ortodoks bir yaklaşım benimseyebileceği yönündeki iyimserliği körükledi.