26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.02.2022 13:50 | Son Güncelleme: 16.02.2022 14:10

Burger King, maliyet artışı nedeniyle Whopper'ın fiyatını yükseltti

Dünyaca ünlü fast food zinciri Burger King, en ünlü ve ikonik hamburgeri Whopper’ı pandemide artan maliyetler nedeniyle indirimli menüsünden çıkartarak, zam yapacağını duyurdu.
Burger King, maliyet artışı nedeniyle Whopper'ın fiyatını yükseltti

Burger King’in imza hamburgeri olarak bilinen Whopper, uzun süredir restoranın indirim menüsündeydi. Ancak Burger King’in sahibi olan Restaurant Brands International’ın CEO’su Jose Cil, bu ürünün artık indirimle satılmayacağını belirtti. Cil, aynı zamanda indirim menüsündeki çeşitliliğin de azalacağını vurguladı.

Tedarikteki aksama fiyatları vurdu

Covid-19 pandemisi sırasında tedarik zincirlerinin kesintilere uğraması gıda fiyatlarını artırdı. Özellikle Burger King gibi dünyada 18 bin 625 (2020) şubesi olan zincir restoranlar için düşük fiyatları korumak iyiden iyiye zorlaştı.

Pandemide gıdadan teknolojiye tüm sektörlerde tedarik zinciri sıkıntısı fiyatlara yansıyor

 

Türkiye'de kampanya bulunmuyor

Türkiye’deki yemek siparişi platformlarında tekli Whopper menünelerde şu an kampanya bulunmuyor. Whopper Menü’nün 54.99, tekli Whopper’ın fiyatı ise 44.99 lira. Ancak firmanın tüketicilerine sunduğu çoklu seçimlerde fiyatlar düşebiliyor. 

Dünyanın en ucuz beşinci Big Mac’i Türkiye'de

Öte yandan, Temmuz 2021’de açıklanan Dünya Big Mac Fiyat endeksinde Türkiye 2.34 dolarlık fiyatla, dünyada en ucuz beşinci Big Mac’e sahip. Ancak bu indeks, alım gücünü hesaplamıyor.