20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.04.2023 09:06 | Son Güncelleme: 22.04.2023 09:14

Deloitte ABD'de yüzlerce çalışanının işine son verecek

Dünyanın önde gelen muhasebe, denetim, vergi ve yönetim danışmanlığı hizmeti sunan şirketlerinden Deloitte, yaklaşık 1200 kişiyi (ABD'deki işgücünün yaklaşık %1,5''luk kısmı) işten çıkaracağını duyurdu
Deloitte ABD'de yüzlerce çalışanının işine son verecek

ABD'de işten çıkarma dalgası kaldığı yerden devam ediyor. Reuters, 1200 çalışanıyla yollarını ayırmayı planlayan Deloitte'taki işten çıkarmaların, birleşme ve satın alma faaliyetlerindeki düşüşten etkilenen finansal danışmanlık gibi alanlarda daha yüksek olacağını belirtti. Bu hafta başında, Deloitte'un rakibi Ernst & Young da ABD kolundaki işgücünün %5'ini işten çıkardığını açıklamıştı.

Şirketten yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "ABD'deki işletmelerimiz güçlü müşteri talebiyle karşılaşmaya devam ediyor. Belirli uygulamalardaki büyüme ılımlı hale geldikçe, gerekli yerlerde mütevazı personel aksiyonları alıyoruz"

Tüketicileri baskı altına alan ve bazı temel iş birimlerindeki talebi azaltan çalkantılı makroekonomik ortamda, aralarında büyük Wall Street bankaları, varlık yöneticileri ve fintech'lerin de bulunduğu çok sayıda finans firması son aylarda işten çıkarmalar yaptı.

Deloitte; ülkede faaliyet gösteren EY, KPMG ve PricewaterhouseCoopers'ı da içeren dört büyük muhasebe firmasından biri.