20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 11.02.2022 12:49 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

Disney Plus'ın abone sayısı 130 milyonu buldu

Türkiye'ye de girmeye hazırlanan Disney+, son çeyrek abone kazanımında Netflix'i geçti
Disney Plus'ın abone sayısı 130 milyonu buldu
Walt Disney Co. çatısı altındaki video akış platformu Disney+ hızlı büyümesi ile dikkat çekiyor. Bu yıl Türkiye pazarına da giriş yapmaya hazırlanan Disney+'ın toplam abone sayısı 129,8 milyona ulaştı. Netflix'e rakip eğlence şirketlerinin kendi video akış platformları ile atağa kalkması sonrası Disney+ da geçtiğimiz yıllarda sinema kanalı Hulu ve spor platformu ESPN'i bünyesine katmıştı.

Yüzde 37'lik büyümesi beklentiyi aştı

New York Times'ın haberine göre 2021 yılı son çeyrekte 11,8 milyon abone kazanan Disney+ toplam abone sayısını 129,8 milyona çıkardı. 2021 yılının tamamı göz önüne alındığında Disney+ abone sayısını yüzde 37 oranında artırmış oldu. 2021 yılı başında 94,1 milyon abonesi bulunan Disney+ 2021 yılı sonu itibariyle 129,8 milyon aboneye ulaşarak 2022'deki 200 milyon abone hedefi için büyük bir adım attı. Netflix'in ise dünya genelinde 222 milyon abonesi bulunuyor. Son çeyrekler kıyaslandığında Disney+, abone kazanımında Netflix'i geride bırakmayı başardı. 8,3 milyon abone kazanan Netflix beklentilerin çok altında kalırken Disney+ 11,8 milyon yeni abonesi ile analist beklentilerini aştı.

Yeni yapımlarla atağa kalkıyor

Türkiye'nin da aralarında bulunduğu birkaç ülkede bu yıl erişime açılacak olan Disney+'ın hızlı büyümesini sürdürmesi bekleniyor. Marvel yapımları, Star Wars serisi ve çocuklu aileler için çok sayıda içerik sunan Disney+'ın yeni ilgi gruplarına yönelik yapımları da büyüme ivmesini artırdı. Son Disney ile anlaşan ünlü yönetmen Peter Jackson'ın belgesel dizisi 'The Beatles: Get Back'in tek başına üç günde platforma 290 bin abone kazandırdığı düşünülüyor.

CEO Chapek: Kendi Metavers'imizi kuruyoruz

Walt Disney Company CEO’su Bob Chapek, "Disney+ ile kendi Metaverse dünyamızı yaratmak istiyoruz" demişti. İki yıldır Walt Disney CEO'su koltuğunda oturan Chapek, Fortune'da yayınlanan söyleşisinde "Biz hikaye anlatma sayesinde bir ömür boyu süren büyülü hatıralar oluşturma ve bu hikayeleri küresel bir izleyici kitlesi için mümkün olduğunca erişilebilir ve kişiselleştirilmiş şekilde dağıtma işindeyiz. Yani her şey hikaye anlatma meselesi. Bunu bir sihir yaratarak becerme peşindeyiz. Çünkü sihir yaratırken eğlenemezsen hiç eğlenemezsin” demişti.

Kimin kaç abonesi var?

-Netflix 222 milyon -Amazon Prime 190 milyon (tahmini) -Disney Plus 129,8 milyon -HBO Max 88 milyon (tahmini)