08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.07.2024 18:41 | Son Güncelleme: 01.07.2024 18:44

DP Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt: Mehmet Şimşek spekülasyon yapıyor, SPK harekete geç

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in borsa açıklamalarının ardından BIST 100 endeksinin düşmesini eleştirdi. Enginyurt "Şimşek spekülasyon yapıyor. SPK harekete geç" dedi
DP Genel Başkan Yardımcısı Enginyurt: Mehmet Şimşek spekülasyon yapıyor, SPK harekete geç

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarının ardından düşen borsa için SPK'yı göreve çağırdı. Şimşek açıklamasında "Belki bu pakette değil ama bir sonraki pakette muhtemelen borsa kazançlarının da vergilendirilmesini çalışıyoruz" dedi.

Şimşek'in açıklamalarının ardından BIST 100 endeksinde yüzde 3'e yakın düşüş yaşandı.

SPK harekete geçsin çağrısı

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından duruma tepki gösterdi. Enginyurt paylaşımında "Şimşek spekülasyon yapıyor. SPK harekete geç" ifadelerine yer verdi.

Enginyurt X'ten yaptığı paylaşımın tamamında şunları kaydetti:

"Borsa çöküyor, Erdoğan ekonomi iyi diyor. Mehmet Şimşek, borsadan vergi alacağız dedin sustun. BİS çöküşe geçti. Vergi alacağım demek manipülasyon değil mi? Şimşek spekülasyon yapıyor. SPK harekete geç. Bu Milletin batmasından zevk mi alıyorsunuz? Allah perişan etsin sizi"