20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 22.03.2023 20:30 | Son Güncelleme: 22.03.2023 20:43

Dünya Bankası Mısır'ın kalkınmasını destekleyecek 'Beş Yıllık Plan'ı onayladı

Dünya Bankası Mısır için ülkenin iş ortamını iyileştirmeyi ve yeşil kalkınmayı desteklemeyi hedefleri arasına alan yeni bir beş yıllık stratejiyi onayladı
Dünya Bankası Mısır'ın kalkınmasını destekleyecek 'Beş Yıllık Plan'ı onayladı

Dünya Bankası, kredi planlarını ortaya koyuyor ve ülkelerdeki operasyonlarını ve faaliyetlerini formüle ediyor. Son olarak Mısır'ı desteklemek için hazırlanan çerçeve, iki yıl uzatılan 2015-19 çerçevesini takip ediyor.

Bloomberg'in haberine göre Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, özel sektörde daha fazla istihdam yaratılması, sağlık ve eğitim hizmetlerinin iyileştirilmesinin desteklenmesi ve güçlendirilmiş makroekonomik yönetim ve iklim değişikliğine uyum adımları yoluyla Mısır'ın şoklara karşı direncini artırılmasının amaçlandığı belirtildi.

Hedef istihdam yaratmak

Mısır, Yemen ve Cibuti'den sorumlu ülke direktörü Marina Wes, programın "Mısır halkını stratejisinin merkezine koyduğunu, iş ortamını iyileştirerek ve oyun alanını eşitleyerek istihdam yaratmaya odaklandığını" söyledi.

Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu uzun zamandır Mısır devletinin özel teşebbüse daha fazla fırsat tanımak için ekonomideki rolünü azaltması gerektiğini söylüyor. Devletin ayak izinin azaltılması, geçen yıl müzakere edilen IMF kredi paketinin kilit unsurlarından biriydi.

Açıklamaya göre çerçevenin projeleri, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan yılda 1 milyar dolar ve Uluslararası Finans Kurumu'ndan tüm dönem boyunca yaklaşık 2 milyar dolar olmak üzere 7 milyar dolarlık bir mali zarf ile desteklenecek.