20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 09.07.2022 06:10 | Son Güncelleme: 09.07.2022 06:44

Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter'ı satın alma anlaşmasını feshetti

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti. Musk, anlaşmanın bazı maddelerinin ihlal edilmesini gerekçe gösterdi. Twitter yönetimi ise anlaşmanın tamamlanması için Musk'a dava açacağını duyurdu
Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter'ı satın alma anlaşmasını feshetti

Tesla CEO'su Elon Musk, sosyal medya şirketinin platformdaki sahte hesaplar hakkında bilgi vermediğini söyleyerek Twitter için 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını sonlandırdığını duyurdu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimlerin ardından Twitter hisseleri uzun vadeli işlemlerde %6 düştü.

1 milyar dolar cayma ücreti ödeyecek

Musk'ın avukatları, şirketin platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini söyledi. Daha önce imzalanan anlaşmaya göre, satın alma işleminden vazgeçen Musk, Twitter’a 1 milyar dolarlık bir cayma ücreti ödeyecek.

Olayın geçmişi 

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan'da SEC'e yaptığı bildirimde, Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Twitter'dan 25 Nisan'da yapılan açıklamada, şirketin Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti.

Musk, 13 Mayıs'ta sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.

Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter anlaşmasının, "spam ve sahte hesapların toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar nedeniyle" geçici olarak askıya alındığını açıklamıştı.