18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 04.06.2022 12:16 | Son Güncelleme: 04.06.2022 16:32

Elon Musk için işler iyi gitmiyor: Twitter'da bekleme süresi doldu, Tesla'da küçülme kararı aldı

Elon Musk’ın 44 milyar doları gözden çıkardığı ancak sonra askıya aldığı Twitter'ı satın alma anlaşmasında süre doldu. Aynı gün Tesla'da alınan küçülme kararı ses getirdi
Elon Musk için işler iyi gitmiyor: Twitter'da bekleme süresi doldu, Tesla'da küçülme kararı aldı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, 44 milyar dolara Twitter'ı satın alma teklifi yaptığı günden beri sadece yatırımları değil söylediği hatta yaptığı her sosyal medya paylaşımıyla gündemde. Dünya, Musk'un boyundan büyük bir işe kalkışıp kalkışmadığı sorgulanıyor. Şu andaki gidişat da 50 yaşındaki iş adamı için çok iyi görünmüyor. Başka bir şirketi devralmanın Musk’ı aşırı zorlayacağı tezleri de, dün yaşanan iki gelişme ile doğrulandı.

Twitter, dün Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi'nin sosyal medya şirketini 44 milyar dolara satın alma girişimi konusunda yasalar uyarınca öngörülen bekleme süresinin bittiğini duyurdu.

Süre doldu hisseler arttı

Sosyal medya devi yaptığı yazılı açıklamada, ön anlaşmanın tamamlanmasının artık şirket hissedarlarının ve düzenleyici kurumların onayı ile birlikte geleneksel olarak sözleşmenin kapanış koşullarının yerine getirilmesine bağlı olduğunu duyurdu. Şirketten yapılan bu açıklamanın ardından Twitter hisseleri, yüzde 2 oranında artarak 40,62 dolara çıktı.

İşten çıkarma kararı

Aynı saatlerde Musk'ın, Tesla yöneticilerine gönderdiği bir posta deşifre oldu. Musk'ın ekonomiyle ilgili kaygıları nedeniyle küçülme kararı aldığı ve personelin yüzde 10'nu kovacağı ortaya çıktı. Twitter'ı satın alma sürecinde, Tesla planları arasında üretimi kısmak ve maden satın almak olduğu bilinen Musk'ın kararı buna rağmen tepki çekti. Öyle ki ABD Başkanı Joe Biden bile ekonomi hakkında kötü hisleri olduğu için küçülme kararı aldığını söyleyen Musk için "Ay'a yolcuğunda başarılar diliyorum" diyerek mesaj gönderdi.

Bu mail üzerine Tesla hisseleri dün yüzde 9,2 değer kaybetti. Bloomberg'ün verilerine göre, Musk'ın serveti 16,7 milyar dolar azalarak 211 milyar dolara geriledi.