06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.03.2023 10:13 | Son Güncelleme: 13.03.2023 11:10

Elon Musk: SVB'yi satın alabilirim

ABD’li milyarder Elon Musk, batık Silicon Valley Bank’ı (SVB) satın alarak dijital bir bankaya dönüştürebileceğini açıkladı
Elon Musk: SVB'yi satın alabilirim

ABD’de teknoloji yatırımcılarının çoğuna hizmet veren Silicon Valley Bank (SVB) adlı bankanın iflas ederek kapanmasıyla birçok start-up şirketi personellerine maaş ödeyemez hale geldi. Twitter’ın sahibi Elon Musk, teknoloji dünyasındaki bu krizi çözmek için bankayı satın almayı önerdi. 

Bilgisayar ekipmanları şirketi Razer’in CEO’su Min-Liang Tan, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Bence Twitter SVB’yi satın almalı ve dijital bir banka olmalı” dedi. Musk da bu öneriye "Bu fikre açığım" şeklinde karşılık verdi. SVB’nin kapatılması, ABD’de 2008 ekonomik krizinden bu yana en büyük banka iflası olarak görülüyor.

Olayın öncesi

Daha öncesinde ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Silikon Vadisi Bankası'na kayyum atandığını bildirdi. SVB'nin iflası, 2008 küresel finansal krizinden bu yana ABD'de kayıtlara geçen en büyük banka iflaslarından biri olarak nitelendirildi. FDIC, tüm sigortalı mevduatları SVB'den alarak özel olarak oluşturduğu Deposit Insurance National Bank of Santa Clara’ya taşıdı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Cuma günü düzenleyicilerle bir araya gelerek onların, SVB’yle ilgili durumla başa çıkacaklarına inandığını dile getirdi.