28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 05.05.2022 15:16 | Son Güncelleme: 05.05.2022 21:50

Elon Musk, Twitter anlaşmasını finanse etmek için yeni yatırımcılar buldu

Elon Musk tarihin en büyük satın alımlarından biri için sermaye biriktiriyor. SpaceX CEO'su 44 milyar dolarlık Twitter anlaşması için 18 yeni yatırımcı buldu. Böylece 7 milyar dolarlık finansman sağlayan Musk bu hamlesiyle Tesla hisselerine karşı aldığı krediyi yarı yarıya düşürecek
Elon Musk, Twitter anlaşmasını finanse etmek için yeni yatırımcılar buldu

Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşması için yaklaşık 7,1 milyar dolarlık yeni finansman taahhüdü aldı ve dünyanın en büyük yatırımcılarından bazılarının desteğini kazandı. Sabah yayınlanan menkul kıymet belgelerine göre Elon Musk, milyarder Larry Ellison ve risk sermayesi şirketi Sequoia Capital dahil 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını finanse etmek için bir çok yeni yatırımcı buldu.

Bu yatırımcılar, Twitter'ın satın alımı için 7 milyar dolar katkıda bulunacak. Geriye kalan miktar Musk'ın kendi cebinden ve kredilerden gelecek. Musk daha önce anlaşma bedelinin yaklaşık 20 milyar dolarlık öz sermaye yatırımını içereceğini söylemişti. 

Listede 18 yatırımcı yer alıyor

Belgelerde adı geçen 18 yatırımcı, Fidelity gibi büyük isimlerin yanı sıra, milyarderlerin ve diğer zengin kişilerin servetini yöneten firmaların bir karışımından oluşuyor. Buna göre kripto para borsası Binance 500 milyon dolar katkıda bulunurken, Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison’a bağlı bir kuruluş ise 1 milyar dolar yatırım yapıyor. Tesla'da büyük bir hissesi olan Ellison, aynı zamanda şirketin yönetim kurulunda yer alıyor.

Diğer yatırım yapan şirketlerden ise Sequoia 800 milyon dolar ve bağımsız bir servet fonu olan Qatar Holding 375 milyon dolar finansman sağlayacak. Bir kaynağa göre Musk’ın temsilcileri son günlerde çok sayıda yatırımcı araştırdı. Geleneksel özel sermaye şirketleri daha önce anlaşmaya yatırım yapmayı düşünselerde teklif edilen şartlarda yatırım yapmak istemiyorlardı.

Krediyi yarı yarıya düşürecek

Tesla’nın CEO’su başlangıçta anlaşmayı, 21 milyar dolar nakit, yedi bankadan 13 milyar dolar kredi ve Tesla’daki hisselerine karşılık aldığı 12,5 milyar dolar kredi ile finanse ettiğini söylemişti. Yeni öz sermaye taahhütlerinin sonucunda Musk, Tesla hisselerine karşı aldığı kredi miktarını 12,5 milyar dolardan 6,25 milyar dolara düşürüyor.

(Kaynaklar: The New York Times, Bloomberg)