27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.01.2024 08:40 | Son Güncelleme: 31.01.2024 08:56

Elon Musk'ın 56 milyar dolarlık maaş anlaşması iptal edildi

ABD'de yargıç, Tesla Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk'ın maaş paketininin şirketin yönetim kurulu tarafından adil olmayan bir şekilde belirlendiği gerekçesiyle iptal edilebileceği kararına vardı
Elon Musk'ın 56 milyar dolarlık maaş anlaşması iptal edildi

Delaware Mahkemesi Yargıcı Kathaleen McCormick, şirketin hissedarı Richard Tornetta'nın açtığı davada görüşünü açıkladı. Musk'un yaklaşık 56 milyar dolarlık maaş paketinin akılalmaz bir meblağ olduğunu ve Tesla'nın yönetim kurulu tarafından adil olmayan bir şekilde belirlendiğini belirten McCormick, davacının iptal hakkı bulunduğunu kaydetti.

"Dikkatini şirkete vermesi için belirlendi"

Tesla yöneticileri, Musk'ın dünyanın en zengin insanlarından biri olmasına yardımcı olan maaşın dünyanın en dinamik girişimcilerinden birinin dikkatini şirkete adamaya devam etmesini sağlamak için yapıldığını savundu. Ancak yargıç, Tesla ve Musk'ın avukatlarının "hissedarları tamamen bilgilendirilmiş olduğunu kanıtlayamadıklarına" karar verdi.

İtiraz hakkı var

McCormick, davacı lehine karar verildiğini, tarafların bu kararın uygulanması için bir tür nihai kural üzerinde görüşeceğini ve bu konuyu yargılama düzeyinde sonuçlandırmak için tüm konuları ele alan ortak bir mektup sunacağını bildirdi. Karara Delaware Yüksek Mahkemesi'nde itiraz edilebilecek.

Musk karara tepki gösterdi

Konuya ilişkin X hesabından paylaşımda bulunan Elon Musk, "Şirketinizi asla Delaware eyaletinde kurmayın" ifadesini kullandı.

"İyi adamlar için güzel bir gün"

2018 yılında davayı açan Tesla hissedarı Richard Tornetta'nın avukatı Greg Varallo, Reuters haber ajansının bildirdiği bir e-postada bunun iyi adamlar için güzel bir gün olduğunu söyledi.

Tesla'nın hisselerinde düşüş

Tesla'nın hisseleri, New York ticaretinde yaklaşık yüzde 3 oranında düşüş yaşadı. Bu yıl şu ana kadar değerlerinin yüzde 20'sinden fazlasını kaybetti.