25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.11.2022 13:24 | Son Güncelleme: 17.11.2022 14:29

Elon Musk'ın milyarderler listesindeki yeri riskte

Twitter'ın yeni sabihi Elon Musk'ın Tesla'dan aldığı 56 milyar dolar nedeniyle soruşturma altında. Dünyanın en zengin insanı davayla beraber unvanını da kaybedebilir
Elon Musk'ın milyarderler listesindeki yeri riskte

Twitter'ın yeni patronu Elon Musk, elektrikli otomobil devi Tesla'nın CEO'su olarak aldığı 56 milyar dolarlık ücretle ilgili açılan davada ifade verecek. Tesla davası, hissedar Richard Tornetta'nın şikayeti üzerine başladı. Tornetta, açtığı davada davada, Musk’ın Tesla’ya part time CEO’luk yaptığını ve yeteri kadar odaklanmadığını savundu.

Şirket hedeflerini tutturması durumunda Musk’a başarısı karşılığında 56 milyar dolar değerinde hisse senedi verildiğini iddia eden Tornetta, ödenen 56 milyar doların iptal edilerek şirkete geri ödenmesi gerektiğini açıkladı.

Özetle Musk'ı "haksız zenginleşme" ile suçlayan Tornetta, Twitter'ın CEO'sunun dünyanın en zengini olmasına yardımcı olan ödeme programının iptalini istiyor. Musk, şirketin neredeyse tüm hedeflerine ulaşılmasının ardından dört buçuk yıl boyunca Tesla hisse senedi opsiyonlarından 52,4 milyar dolara eşdeğer bir kazanç elde etti. Musk, dava sonunda Tesla'nın kendisine ödediği miktarı geri vermek zorunda kalırsa dünyanın en zengini unvanını kaybedecek.