27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.11.2022 16:08 | Son Güncelleme: 17.11.2022 08:11

Yarın saat 17:00'ye kadar yeni çalışma şartlarını kabul etmeyen Twitter çalışanları kovulacak

Elon Musk, kendisini Slack mesajlarında eleştiren en az 20 çalışanını işten çıkardığı iddiaları üzerine Twitter personellerine yarın saat 17:00'ye kadar Twitter'ın yeni çalışma şartlarını kabul ettiklerine dair bir taahhüt imzalamalarını istedi
Yarın saat 17:00'ye kadar yeni çalışma şartlarını kabul etmeyen Twitter çalışanları kovulacak

Elon Musk, Twitter çalışanlarına yarın saat 17:00'ye kadar uzun saatler çalışmak ya da üç aylık maaştan oluşan bir kıdem tazminatı almak isteyip istemediklerine karar vermeleri için ültimatom verdi. Musk çalışanlara yeni Twitter'ın bir parçası olmak istediklerini ve bağlılıklarını göstermek için gönderilen linke tıklamayanların işi bırakmış sayılacağını söyledi.

Musk çalışanlara gönderdiği e-postada çevrimiçi bir form gönderdi. Washington Post'a göre çalışanlara rollerinde kalabilmeleri için gelen bağlantıya tıklayarak bir taahhüt imzalamaları gerekiyor.

Musk'ın gönderdiği e-postada "İleriye dönük olarak, çığır açan bir Twitter 2.0 inşa etmek ve giderek daha rekabetçi hale gelen bir dünyada başarılı olmak için son derece sert olmamız gerekecek. Bu, yüksek yoğunlukta uzun saatler anlamına geliyor. Sadece istisnai performans geçer not teşkil edecektir" ifadeleri yer alıyor. Musk, Twitter'ın kendi liderliği altında çok daha mühendislik odaklı olacağını söyledi ve iyi düzeyde kod yazanlar ekibin çoğunluğunu oluşturacağını bununla birlikte en büyük etkiye sahip olacaklarını söyledi.

Şirketten çalışanlara gönderilen mesajda "Yeni Twitter'ın bir parçası olmak istediğinizden eminseniz, lütfen aşağıdaki bağlantıdan "evet"e tıklayın. Kararınız ne olursa olsun, Twitter'ı başarılı kılmak için gösterdiğiniz çabalar için teşekkür ederiz" notu yer alıyordu.

Ne olmuştu?

Musk, Twitter'ın harcamalarını ve çalışma kültürünü eleştirmiş ve şirketin ciddi maliyet kesintileriyle hizmetlerinin yeniden başlatılmasına ihtiyacı olduğunu söylemişti. Bu nedenle sosyal medya şirketinin kontrolünü ele geçirmesinden kısa bir süre sonra bu ayın başlarında işgücünün yarısını işten çıkardı.

50 milyar dolarlık ödeme paketi davası

Musk, Tesla'nın CEO'su olarak 50 milyar dolarlık ödeme paketiyle ilgili bir davanın parçası olarak bugün kürsüye çıkmaya hazırlanıyor. Milyarder sosyal platformu satın alma işlemini gerçekleştirdiğinden emin olmak için Twitter tarafından dava edildiği Delaware mahkemesinde ifade verecek. 44 milyar dolarlık satın alma işlemi Musk'ı bir inceleme tufanına maruz bıraktı ancak Tesla ile ilgili olmayan dava hissedar Richard Tornetta'nın şikayetiyle ortaya çıktı. Tornetta, Musk'ı ve şirketin yönetim kurulunu, ödeme planını onaylarken görevlerini yerine getirmemekle suçladı.

Tornetta, Musk'ın, son hisse fiyatlarına göre yaklaşık 51 milyar dolar değerindeki bir pakete itiraz etmek için CEO'larından yeterince bağımsız olmayan yöneticilere şartlarını dikte ettiğini iddia ediyor. Tesla hissedarı Musk'ı sebepsiz zenginleşme ile suçluyor ve girişimcinin dünyanın en zengin adamı olmasına yardımcı olan bir ödeme programının iptalini istiyor. Musk, şirketin neredeyse tüm hedeflerine ulaşılmasının ardından dört buçuk yıl boyunca Tesla hisse senedi opsiyonlarından 52.4 milyar dolara eşdeğer bir kazanç elde etti.