28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.06.2023 14:58 | Son Güncelleme: 18.06.2023 15:13

Elon Musk'tan Joe Biden'a vergi yanıtı: Sadece orta gelirlilere zarar verir

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, ABD Başkanı Joe Biden'ın zenginlerden daha fazla vergi alınması gerektiği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Musk, böyle bir uygulamanın sadece düşük ve orta gelirlilere zarar vereceğini söyledi
Elon Musk'tan Joe Biden'a vergi yanıtı: Sadece orta gelirlilere zarar verir

ABD Başkanı Joe Biden sosyal medya hesabından zenginlerin vergi ödemelerine dair bir paylaşımda bulundu. Biden, "Süper zenginlerin paylarını ödemeye başlama zamanı geldi" ifadeleri yer aldı. Bunun üzerine dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Biden'ın süper zengin Amerikalılara daha fazla vergi çağrısının sadece düşük ve orta gelir gruplarına zarar vereceğini söyledi. 

Musk, ABD Başkanı'na yanıt olarak attığı ilk tweet'te, "Lütfen ona şifreyi verin, böylece kendi tweet'lerini kendi atabilir" yazdı. Ardından daha ciddi bir yanıt vermeye karar veren Musk, "Tüm ciddiyetimle, ayrıntılı vergi kaçırma planlarını yasa dışı hale getirmemiz gerektiğine katılıyorum ancak buna göre hareket etmek birçok bağışçıyı üzer, söz verenler olacaktır ancak eylem yok. Fazla devlet harcamalarının yükünü fiilen taşımak zorunda kalacak olanlar, bordro gelir vergisinden kaçamayacakları için düşük ve orta gelirliler olacak" ifadelerini kullandı.

"Düşük vergi ödüyorlar"

Cumartesi günü Philadelphia'da düzenlenen kampanya mitinginde Biden, sendika çalışanlarından yeniden seçilmesi destek istedi ve zenginler ile şirketlere yeni vergiler getirilmesi çağrısında bulundu. ABD'deki milyarderlerin sayısı yaklaşık bine yükselirken, bu kişilerin kazançlarının yaklaşık yüzde 8'ini vergi olarak ödediğini söyledi. Biden, "Okul öğretmenlerinden, itfaiyecilerden, muhtemelen bu odadaki herkesten daha düşük bir vergi oranı ödüyorlar. Asgari bir vergi ödemelerinin zamanı geldi. Milyarder olmaları umurumda değil. Sadece adil payınızı ödeyin, dostum" dedi.