26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.08.2022 09:37 | Son Güncelleme: 02.08.2022 09:47

Estée Lauder, 3 milyar dolarlık satın alma için Tom Ford'la görüşüyor

Güzellik şirketi Estée Lauder, lüks moda evi Tom Ford'u 3 milyar dolara satın almak için görüşmelere başladı
Estée Lauder, 3 milyar dolarlık satın alma için Tom Ford'la görüşüyor

Bloomberg’in yaklaşık bir ay önce Tom Ford’un potansiyel satış ihtimallerini değerlendireceğini bildirmesinin ardından görüşmeler başladı. Wall Street Journal'a göre Güzellik şirketi Estée Lauder, yaklaşık 3 milyar dolarlık bir satın alım için moda markasıyla görüşüyor. 

Potansiyel Tom Ford anlaşması, popüler kozmetik markaları Aveda, Bobbi Brown ve La Mer'e ev sahipliği yapan ve 96 milyar doların üzerinde piyasa değeriyle halka açık bir şirket olan Estée Lauder için şimdiye kadarki en büyük satın alma olacak. 

Şirkete yakın kaynaklara göre Estée Lauder, lisans anlaşması olduğu Tom Ford Beauty ile ilgileniyor, giyim markasını ise diğer şirketlere lisanslayabilir. Journal diğer potansiyel alıcıları bildirmedi ama Tom Ford’u satın almakla ilgilenen başka firmaların da olması muhtemel. Kaynaklar geçen ay Bloomberg'e Tom Ford'un olası bir satışı araştırmak için Goldman Sachs'ı tuttuğunu söylemişti. 

Tom Ford, kendi adını taşıyan moda markasını, 10 yıl yaratıcı yönetmeni olduğu Gucci'den ayrıldıktan sonra 2005 yılında kurdu. Marka en çok takım elbise ve erkek giyim koleksiyonları ile tanınıyor. Marka ayrıca kadın giyim, gözlük, saatle ve Tom Ford Beauty'yi de içeriyor. Tom Ford, ilk çıkardığı parfümden sonra kozmetik alanına da girdi. Journal'ın haberine göre Estée Lauder, üç ay önceki üçüncü çeyrek kazanç açıklamasında Tom Ford Beauty'nin çift haneli satış büyümesine sahip birkaç markadan biri olduğunu söyledi.

(Kaynak: Forbes, Wall Street Journal)