04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.11.2022 13:07 | Son Güncelleme: 01.11.2022 14:22

Forbes yazdı: Diddy, Kanye West'i tahtından etti

Forbes dergisine göre 550 milyon dolarlık serveti ile 2012 yılının en zengin rapçisi olan Diddy (Sean Combs) , en zengin hip-hop sanatçıları arasında Kanye West'i eleyerek 2 numaraya yerleşti. 52 yaşındaki sanatçı servetinin tahmini değeri 1 milyar dolar
Forbes yazdı: Diddy, Kanye West'i tahtından etti

Bad Boy Entertainment'ın kurucusu ve CEO'su DiddyKuzey Amerika'nın en zengin hip-hop sanatçıları arasında 2 numaraya yerleşti. Bu sıralama daha önce, Ye olarak bilinen Kanye West'in elindeydi, ancak son davranışları ve Adidas da dahil olmak üzere birçok marka ortaklığının sona ermesine yol açan Yahudi karşıtı yorumlarının ardından net değeri düştü. Jay-Z ise 1,5 milyar dolarlık tahmini net değeriyle listenin başında yer alıyor.

Sıralamadaki değişiklik, Diddy ve Kanye, White Lives Matter tişörtleri nedeniyle Instagram'da karşı karşıya gelmesinin ardından gerçekleşti. Gerçek adı Sean Combs olan Diddy, Cadılar Bayramı partisi için Heath Ledger'ın Joker'i gibi giyinerek hafta sonunu ünlülerle partide geçirdi. Diddy'nin Kanye West kadar konuşulup konuşulmayacağı merak konusu.


Diddy'nin net değeri ne?

Müzik endüstrisinde geçirdiği onlarca yılın ardından girişimciliğe yönelen Diddy, etkileyici bir servet edindi. Sanatçının tahmini net değeri 1 milyar dolar. Uzun süredir iş dünyasında çalışan gazeteci Zack O'Malley Greenburg'un ZogBlog'una göre Combs, servetinin büyük kısmını Jay-Z'nin de hissedarı olduğu votka markası Ciroc'a borçlu. Markanın içecek üreticisi Diageo ile ortaklığı girişimciye yılda 60 milyon dolar kazandırıyor. Diddy ayrıca DeLeón tekilasının yarısına sahip ve müzik kataloğundan telif geliri elde etmeye devam etmenin yanı sıra Revolt televizyon ağının çoğunluk hissedarı.

Diddy sektöre nasıl adım attı?

Diddy 1993 yılında Bad Boy Entertainment'ı kurdu. Burada, Biggie Smalls ve Mary J Blige dahil olmak üzere 90'ların ve 2000'lerin en iyi sanatçılarının yapımcılığını üstlendi. Britannica'ya göre 1994 yılında Diddy, Artista Records tarafından satın alınmak üzere 15 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı. Ayrıca altı albüm yayınladı ve 1997'de ABD'de yedi milyondan fazla satan No Way Out albümüyle iki Grammy kazandı. 1998 yılında Sean John giyim markasını kurdu ve bu markayı 2016 yılında Global Brands Group'a sattı. Ancak markayı 2021 yılında 7,5 milyon dolara geri satın aldı.