23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.10.2022 09:56 | Son Güncelleme: 28.10.2022 10:27

Kanye West 2018'deki albümünün adını Hitler koymak istediği ortaya çıktı

Kanye West'e eskiden yakın olan kaynaklar West'in 2018'deki albümüne Hitler'in adını vermek istediklerini söyledi. CNN'in haberine göre Ye'nin yakınları Adolf Hitler'e olan ilgisini biliyor
Kanye West 2018'deki albümünün adını Hitler koymak istediği ortaya çıktı

Kanye West'e yakın olan birkaç isimsiz kaynak dayandırdığı haberine göre Ye olarak da bilinen West, 2018'de albümüne Adolf Hitler'in adını vermek istedi ve Nazi liderine karşı bir takıntısı tekrar gün yüzüne çıkmış oldu. Rapçinin Yahudi karşıtı yorumlar yaptığı için büyük bir tepkiyle karşılaştığı son olayı da bu oldu. 

Adolf Hitler'e yakınlık duyuyordu

CNN'e konuşan dört kaynak, West'in 2018'de çıkaracağı albüme Hitler ismini vermek istediğini ancak son anda Ye ismini seçtiğini söyledi. West'le birlikte çalışmış eski bir iş yöneticisi, Ye'nin Hitler'e yakınlık duyduğunu, diktatörün bu kadar çok güç biriktirebilmesinin ne kadar inanılmaz olduğunu söyleyek ve kendisiyle birlikte Nazi Partisi'nin Alman halkı için başardığı tüm harika şeylerden bahsederek övdüğünü söyledi. 

Yakınları Hitler sevgisini biliyor

Yönetici, West'in Hitler'in Kavgam kitabını okuduğundan ve Nazi liderinin propaganda kullanımına hayran olduğundan bahsettiğini ve West'in Hitler'e olan ilgisinin yakın çevresi tarafından iyi bilindiğini söyledi.  

Ne olmuştu?

West geçtiğimiz ayı tartışmalı, Yahudi karşıtı açıklamalar yaparak geçirdi. Bunun sonucunda aralarında Adidas, Gap ve Balenciaga'nın da bulunduğu en büyük kurumsal işbirlikçilerinden bazıları kendisiyle olan bağlarını kopardı. Adidas'ın salı günü West ile ortaklığını bitirmesinin ardından Forbes, West'in değerinin 2 milyar dolar düşeceğini söyledi.