20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 10.12.2022 10:50 | Son Güncelleme: 10.12.2022 11:04

FTX kurucusu Bankman-Fried ABD Senatosu'na ifade verecek

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’ın ABD Senatosu'nda yapılacak olan FTX’in çöküşüyle ilgili duruşmaya katılıp katılmayacağı muamması son buldu. SBF rotasını değiştirerek gelecek hafta kongreye ifade vereceğini açıkladı
FTX kurucusu Bankman-Fried ABD Senatosu'na ifade verecek

ABD Senatosu'na daha öncede davet edilen fakat gitmeyi reddeden Sam Bankman-Fried, gelecek hafta gerçekleşecek olan FTX'in çöküşüyle ilgili duruşmaya gitmeyi ve ifade vermeyi kabul etti. SBF böylece kendisini buna zorlayacak olası mahkeme celplerini önledi ve kasım ayı başlarında FTX kripto para borsasının çöküşüne neyin yol açtığına dair görüşlerini sunmaya olumlu baktı. 

“Mümkün olduğunca yardım edeceğim”

Cuma günü Twitter'da yaptığı bir paylaşımda eski CEO, kripto imparatorluğunun çöküşüne neyin yol açtığı konusunda mümkün olduğunca yardım etmeye çalışacağını ve ayrıca uluslararası müşterilere kaybettiklerini iade etme yollarını ve kendi başarısızlıklarını ele alacağını söyledi.


Geçen hafta, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'ne başkanlık eden Kaliforniyalı Demokrat Maxine Waters, Bankman-Fried'i 13 Aralık'taki bir duruşmada konuşmaya ve tartışmaya davet etti. Bankman-Fried başlangıçta bu daveti reddetti ve oraya gitmeden önce neler olup bittiğini anlaması gerektiğini söyledi. Çarşamba günü, Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, Bankman-Fried'dan FTX ile ilgili 14 Aralık'taki bir oturumda ifade vermesini istedi ve katılımını zorunlu kılmak için bir celb gönderildi.

Sorgulamanın kilit noktalarından biri FTX yöneticilerinin müşteri fonlarını bilerek kötü giden yatırımlara yönlendirip yönlendirmedikleri olacak

Birçok hatasını kabul etti

Bahamalar'da bulunan Bankman-Fried, geçtiğimiz hafta boyunca FTX'in çöküşündeki rolünü tartışan ancak şirketinin nasıl sıkıntıya girdiği ve kimin suçlanacağı konusunda ayrıntı vermekten kaçınan bir dizi röportajda yer aldı. FTX'e açık olmaması gereken hesaplardaki müşteri kripto para varlıklarının uluslararası borsada diğer yatırımcıların varlıklarıyla karıştığını kabul etti. SBF ayrıca mevduatların FTX'e ulaşmamasından kötü olan mali kontrolleri sorumlu tuttu.

Bankman-Fried'in Washington'a seyahat edip etmeyeceği ya da telekonferans yoluyla mı katılacağı belli değil. Geçen iki hafta boyunca kamuoyunun karşısına çıktığı tüm konuşmalar internet üzerinden yapıldı.