24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.03.2023 04:30 | Son Güncelleme: 24.03.2023 23:08

“Geride kalan 20 yılın bedelini ödeyeceğiz”

Bloomberg’e konuşan İYİ Partili Bilge Yılmaz seçimi kazanırlarsa ekonomide şok terapisi değil kademeli bir iyileşme öngörüyor
Bilge Yılmaz
Bilge Yılmaz

ABD merkezli Bloomberg ajansı İyi Parti'nin önde gelen isimlerinden Bilge Yılmaz ile muhalefet bloğunun 14 Mayıs seçimlerini kazanması halinde ekonomide yapılacak temel değişikleri konuştu.

“Wharton profesörü seçimlerden sonra Türkiye ekonomisinde devrim sözü verdi” başlığıyla verilen haberde Yılmaz'ın ekonominin başına geçebileceği yazıldı.

İyi Partili politikacı da “Mevcut sistem sürdürülemez. Seçime kadar zar zor idare edecekler” diyor.
Yılmaz on yıllardır görülen en kötü enflasyon krizinin sorumlusu olarak gördüğü politikalar konusunda bir “devrim” vaat ediyor ancak ajansa göre anlattıkları aslında ekonomi ders kitaplarındaki reçetelere sadık: Uluslararası rezervleri yeniden inşa etmek, enflasyon hedefine bağlılık ve devlet bankalarının yeniden yapılandırılarak güçlendirilmesi.

Bu bakış da Merkez Bankası ve Hazine'den BDDK'la tüm kilit kurumlarda sorumluluk üstlenecek “doğru personeli” bulmakla başlıyor.

Ekonomik istikrarı sağlamanın kolay olacağını düşünen bir “hayalperest” olmadığını söyleyen Yılmaz, Erdoğan hükümetinin neredeyse her gün kural ve yönetmeliklerle oynamasının Türkiye'yi kaosa sürüklenme ve bir ödemeler dengesi krizi yaşama riskiyle karşı karşıya bıraktığını anlatıyor.
Yılmaz, “Son 20 yıldır devam eden yanlış kadro sorununun bedelini ödemek zorunda kalacağız” diyor.