27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2023 15:24 | Son Güncelleme: 03.07.2023 16:31

Getir'in İspanya serüveni 2 yıl sürdü

İspanya'da sadece 2 yıl önce sektöre yön verme vaadiyle faaliyete başlayan hızlı teslimat şirketi Getir, resmen ülkeden çekileceğini duyurdu
Getir'in İspanya serüveni 2 yıl sürdü

Getir Fransa'dan sonra İspanya’daki faaliyetlerine son vereceğini resmen açıkladı. Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada "Hızlı market teslimatının öncüsü Getir olarak, 29 Haziran 2023 tarihinde İspanya'da toplu işten çıkarma prosedürünü başlattığımızı çalışanlarımızın yasal temsilcilerine ilettik. Müzakereler sırasında İspanya'daki operasyonumuz ile ilgili diğer tüm olasılıkları da değerlendirmek için gereken azami özeni göstereceğiz. Müzakere sürecine olan saygımız nedeniyle gerekli açıklamayı sürecin tamamlanmasının ardından yapacağız" ifadeleri kullanıldı.

Çalışanlara 5 dakikalık video ile duyuruldu

Business Insider, Getir İspanya'nın direktörü Hunab Moreno'nun çalışanlarına hitaben hazırladığı 5 dakikadan kısa videoda "Makroekonomik durum göz önüne alındığında ne yazık ki, İspanya'da faaliyet göstermeye devam etmek için gerekli mali taahhüde ulaşamadık. Sonuç olarak, sendikalara tüm Getir İspanya çalışanlarını etkileyecek bir toplu işten çıkarma sürecini bildirdik" dediğini yazdı.

Dergi kararın; sektörde devasa genişleme planları, kontrolsüz sermaye tüketimi ve yerine getirilemeyen vaatlerin damgasını vurduğu bir dönemde alındığına dikkat çekti.

"Sendika: Felaket iş yönetimini kınıyoruz"

İspanya’nın en büyük işçi sendikası CCOO, Getir’in İspanya’daki faaliyetlerine son vereceğini ve 1.560 çalışanının tamamını işten çıkaracağını açıkladı. Reuters’in haberine göre CCOO bu kararın, Getir’in son yatırım turunda umduğu kadar fon bulamaması üzerine alındığını yazdı. Sendika “Getir’in İspanya’da nasıl büyüyeceği veya nasıl bir pazar stratejisine sahip olacağı konusunda hiçbir fikri olmayan, felaket iş yönetimini kınıyoruz" ifadelerini kullandı. Getir’in işçilerine çeşitli tazminat paketleri önermeye başladığını da duyuran CCOO, tazminatların iyileştirilmesi için mücadele edeceklerini ilan etti.