25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.12.2022 15:57 | Son Güncelleme: 06.12.2022 20:46

Goldman Sachs kripto şirketlerine yatırım yapacağını açıkladı

ABD'li finans devi Goldman Sachs, kripto para borsası FTX'in yaşadığı kaos ve çöküşten sonra kripto şirketlerine yatırım yapmak için on milyonlarca dolar harcamayı planlıyor
Goldman Sachs kripto şirketlerine yatırım yapacağını açıkladı

Goldman Sachs, FTX borsasının çöküşünün ve yatırımcılarının azalmasının ardından kripto şirketlerine yatırım yapmayı planlıyor. Banka, ayrıntı vermeden, bir dizi farklı kripto firması üzerinde durum tespiti yaptığını da belirtti.

Goldman Sachs yöneticilerinden Mathew McDermott geçen ay verdiği bir röportajda, "Çok daha makul fiyatlandırılmış ilginç fırsatlar görüyoruz. Yaşanan kaos piyasayı kesinlikle geriye götürdü, buna hiç şüphe yok. FTX, ekosistemin pek çok yerinde sadece bir gösterişten ibaretti. Ancak dürüst olmak gerekirse, altta yatan teknoloji performans göstermeye devam ediyor" dedi.

FTX'in çöküşü Goldman'a yaradı

McDermott yaptığı açıklamada, FTX'in çöküşünden kaynaklanan dalgalanma etkilerinin Goldman'ın işlem hacimlerini artırdığını çünkü yatırımcıların düzenli ve iyi sermayelendirilmiş taraflarla ticaret yapmak istediklerini söyledi. McDermott aynı zamanda, büyük bankaların iş almak için bir fırsat gördüğünü söyleyerek, "Bizimle çalışmak isteyen finans kuruluşlarının sayısı arttı. Bunların bir kısmının FTX ile işlem yaptığından şüpheleniyorum ancak bunu kesin olarak söyleyemem" dedi. McDermott, Goldman'ın kripto ve teknoloji şirketleri personel çıkardıkça işe alım fırsatlarını artıracağını, ancak şimdilik bankanın ekip büyüklüğünden memnun olduğunu söyledi.

Goldman için bir fırsat

FTX'in likidasyon ve iflas krizi, kasım başından beri kripto sektörünün altını üstüne getirdi. FTX'in çöküşünün domino etkisi sürüyor ve borsayla ilişkili olan kripto odaklı şirketleri etkilemeye devam ediyor. Goldman gibi kurumsal yatırımcılar da düşük fiyattan satın alma veya yatırım yapma fırsatları arıyor. Goldman'ın yatırım yapabileceği miktar, geçen yıl 21.6 milyar dolar kar eden banka için büyük olmasa da, kripto sektöründeki çalkantı sırasında yatırım yapmaya devam etme isteği, uzun vadeli bir fırsatın olduğunu gösteriyor. Goldman Sachs CEO'su David Solomon 10 Kasım'da CNBC'ye yaptığı açıklamada, kripto paraları "son derece spekülatif" olarak görse de, altyapısı resmiyet kazandıkça ciddi potansiyel gördüğünü söylemişti.