22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.05.2023 12:58 | Son Güncelleme: 10.05.2023 13:46

HSBC CEO'su açıkladı: Credit Suisse'in eski müşterilerini ve personellerini alıyoruz

HSBC, UBS Group AG tarafından devralınmasının ardından Credit Suisse Group AG'den müşteri ve personel aldıklarını açıkladı. HSBC CEO'su Nuno Matos, Credit Suisse müşterilerinin varlık büyümesinin bir kısmına katkıda bulunduğunu söyledi
HSBC CEO'su açıkladı: Credit Suisse'in eski müşterilerini ve personellerini alıyoruz

Son olarak ABD'li kredi kuruluşu Silicon Valley Bank'ın İngiltere kolu, Hükümet ve İngiltere Merkez Bankası'nın özel bir satışı kolaylaştırmak için devreye girmesinin ardından HSBC tarafından satın alındı. HSBC'i bankayı 1 Sterlin'e satın aldığını açıkladı. HSBC CEO'su Nuno Matos verdiği bir röportajda, İngiliz bankasının ilk çeyrekte küresel olarak net 22 milyar dolar çektiğini ve bunun neredeyse üçte ikisinin Asya'dan geldiğini söyledi. Matos, Credit Suisse müşterilerinin varlık büyümesinin bir kısmına katkıda bulunduğunu söyledi.

Matos Hong Kong'da düzenlenen Bloomberg Wealth Asia Summit'in oturum aralarında yaptığı açıklamada, "Credit Suisse'den gelen akışları açıkça görüyoruz. Ancak hiçbir şekilde büyümemizin ana gücü bu değildi" dedi.

HSBC, ABD ve Çin arasındaki jeopolitik gerilimler artarken bile dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki varlığını artırıyor

HSBC, Asya'ya yönelişinin temel taşlarından biri olan servet yönetimi işini genişletirken, Credit Suisse ve diğerlerinden yetenekli kişileri bünyesine katarak bir işe alım hamlesi başlattı. Bununla birlikte, gelecek beş yıl içinde servet üretiminin dünyanın geri kalanını geride bırakacağı bir bölgede genişleyen bankalar arasında DBS Group Holdings Ltd. ile rekabet şiddetli. Zengin müşteriler de piyasaların dalgalı seyretmesi ve bankaların işlem ücretlerini düşürmesi nedeniyle kenarda kaldı.

Matos "Birçok rakibimizden ve tabii ki Credit Suisse'den personel ve müşteriler çekiyoruz, ancak işe alım için özellikle herhangi bir rakibi hedeflemiyoruz" dedi. CEO ayrıca, UBS ve Credit Suisse'in birleşiminin İsviçreli bir servet devi yaratacak olmasından korkmadığını da sözlerine ekledi.

HSBC'nin Matos'un başında bulunduğu varlık ve kişisel bankacılık bölümünün net işletme geliri, Çin sınırının yeniden açılmasının ardından müşteri faaliyetlerindeki artışla birlikte ilk çeyrekte bir yıl öncesine göre yüzde 82 arttı 

HSBC, en büyük hissedarı Ping An Insurance Group Co. tarafından bankanın Asya'daki mevcut modelinin verimsiz olduğu gerekçesiyle eleştirilmesiyle birlikte getirilerini iyileştirme baskısı altında. HSBC'nin Asya kolunun ayrı bir listeye alınması için bastıran Çinli sigortacı, üst düzey HSBC yöneticileri arasında bölgesel tecrübe eksikliğine de dikkat çekti.