20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 19.11.2022 13:29 | Son Güncelleme: 19.11.2022 15:03

İşten çıkarma furyası Kraliyet Ailesi'ne de sıçradı

Teknoji devlerinde yaşanan toplu işten çıkarmalar Windsor Şatosu’na sıçradı. Kraliçe'nin vefatı sonrası 100 kişiyi kovan İngiltere Kralı 3. Charles'ın radikal bir personel revizyonuna gideceği konuşuluyor. Yılbaşı öncesi işsiz kalmaktan korkan Kraliyet çalışanlarının endişeli bekleyişi devam ediyor
İşten çıkarma furyası Kraliyet Ailesi'ne de sıçradı

Windsor Kalesi çalışanlarının, Kraliçe Elizabeth'in ölümünden sonra ekibinin önemli üyelerinin işten çıkarılacağı haberleri yüzünden geleceklerinden endişe duydukları ve korku içinde oldukları ortaya çıktı. Mirror gazetesi'nin cuma akşamı geç saatlerde yayınladığı habere göre, kraliyet konutlarındaki radikal personel revizyonunun bir parçası olarak kaledeki personeller yeni yıldan önce işten çıkarılabileceklerinden korkuyor. Windsor Kalesi'nden bir kaynak gazeteye yaptığı açıklamada, mevcut hayat pahalılığı krizi ve ekonominin kötü durumu nedeniyle personelin gelecekleri konusunda son derece endişeli olduğunu söyledi.

"Zor bir dönemden geçiyoruz"

Konu hakkında konuşan yakın kaynak ayrıca "Gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. Birçoğu yıllardır değer verdikleri işlerinden ayrılmayı çoktan kabullenmiş durumda. Bu durum personeller arasında gerçek bir korku hissi yarattı" ifadelerini kullandı.

Haftalar içinde işten çıkarılabilecekleri konuşuluyor

Kral Charles tahta çıkmasının ardından Clarence House'da çalışan 100 personele işten çıkarma emri vermişti. Bu evin kapatılacağı anlamına geliyor. Kalede çalışanlar, Kraliçe'nin ölümünden bu yana ürkütücü bir sessizlik olduğunu söyledi. Aralarında resmi nedimelerinin de bulunduğu özel personelin işlerini kaybetme riski altında olduğu düşünülüyor.

Kral ve Kraliçe Eşi'nin yakın gelecekte kalede önemli bir zaman geçirmeyi planlamadıkları düşünülüyor. Bu da kaleyi işten çıkarmalar için bir hedef haline getiriyor. Uzun zamandır Charles'ın yanında çalışan bir personel, Kraliçenin vefatından sadece dört gün sonra bir kilise ayini düzenlenirken kendilerine işlerinin risk altında olduğunun söylendiğini iddia etti.

Kovulanlara işten çıkarma paketi verilecek

Clarence House, bazı işten çıkarmaların kaçınılmaz olacağını ancak personele geliştirilmiş bir işten çıkarma paketi verileceğini söyledi. Bu paketin ayrıntıları bilinmiyor.  Başka bir kaynak ise Eylül ayında The Guardian'a "Özel sekreterler ve üst düzey ekip de dahil olmak üzere herkes kesinlikle öfkeli. Tüm personel Kraliçe'nin öldüğü günden bu yana her gece geç saatlere kadar çalışıyordu ve bu durumla karşı karşıya kaldılar.

Personele gönderilen mektupta ne yazıyor?

Kral'ın başyardımcısı Sir Clive Alderton personele gönderdiği bir mektupta, "Müdürlerimizin görevlerindeki değişiklik ev halkımız için de değişiklik anlamına gelecektir. Daha önce eski Galler Prensi'nin kişisel çıkarlarını, eski faaliyetlerini ve ev operasyonlarını destekleyen iş portföyü artık yürütülmeyecek ve Clarence House'daki ev... kapatılacaktır. Bu nedenle, esasen Clarence House'da bulunan ve bu alanları destekleyen görevlere artık ihtiyaç duyulmaması beklenmektedir. Bunun tedirgin edici bir haber olduğunun farkındayım ve bu noktada mevcut olan desteği size bildirmek istedim" ifadeleri yer alıyor.