26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.11.2022 17:22 | Son Güncelleme: 18.11.2022 17:30

Jaguar Land Rover, Meta ve Twitter çalışanlarının peşine düştü

Teknoloji devlerinin küçülme kararı yeni fırsatlar yarattı. Jaguar Land Rover (JLR) Meta ve Twitter gibi teknoloji şirketleri tarafından işten çıkarılan çalışanları istihdam etmek istediğini duyurdu
Jaguar Land Rover, Meta ve Twitter çalışanlarının peşine düştü

Hintli Tata Motors Ltd.'nin sahibi olduğu Jaguar Land Rover (JLR) dijital ve mühendislikle ilgili açık pozisyonları doldurmak için Meta Platforms Inc. ve Twitter gibi teknoloji şirketleri tarafından işten çıkarılan çalışanları istihdam etmek istediğini açıkladı.

800 kişi alınacak

Lüks otomobil üreticisi JLR, Cuma günü yaptığı açıklamada İngiltere, ABD, İrlanda, Hindistan, Çin ve Macaristan'da yaklaşık 800 işçiyi işe almak istediğini belirtti.

İşe alımların otonom sürüş, yapay zeka, elektrifikasyon, bulut yazılımı ve veri bilimi ve gibi alanlarda olacağını açıklayan şirket, yeni çalışanların elektrikli otomobillerin geliştirmesinde etkili olmasını istediklerini kaydetti.

Jaguar Land Rover'ın hamlesi, teknoloji şirketlerindeki toplu işten çıkarmaların, aynı zamanda yeteneğin yeniden dağılımı anlamına geldiğini savunanları haklı çıkardı. Ancak rakamlar kıyaslandığı işten çıkarılan sayısı hala çok fazla.