23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.10.2022 15:50 | Son Güncelleme: 03.10.2022 16:07

Kim Kardashian, kripto para paylaşımı nedeniyle 1.26 milyon dolar ceza ödeyecek

Geçen yıl sosyal medyada EthereumMax'in kripto varlıklarını tanıtan Kim Kardashian, karşılığında aldığı ücreti bildirmediği için para cezası aldı. SEC'e 1,26 milyon dolar ödeyecek olan televizyon yıldızı 3 yıl da kripto tanıtımı yapamayacak
Kim Kardashian, kripto para paylaşımı nedeniyle 1.26 milyon dolar ceza ödeyecek

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), televizyon yıldızı Kim Kardashian’ın, EthereumMax tarafından sunulan kripto paraların tanıtımını yapmak için aldığı ücreti bildirmediğini açıkladı. İddiaya göre Kardashian, EthereumMax'i tanıtmak için Haziran 2021'de 250 bin dolar aldı. 

Bu soruşturma kapsamında Kardashian, yatırımcılara bir kripto para birimini tanıttığı için 1,26 milyon dolar ödeyecek. SEC, Kardashian’ın paylaşımının EMAX'e nasıl yatırım yapılacağına ilişkin talimatlar veren bir web sitesine bağlantı içerdiğini söyledi. 41 yaşındaki sosyal medya fenomeni bu iddiaları reddetmeden anlaşmayı kabul etti. Ayrıca anlaşmaya göre Kardashain, üç yıl boyunca herhangi bir kripto varlık tanıtımı yapamayacak. Kardashian'ın avukatı DailyMail'e konuyu çözdüğü için memnun olduğunu söyledi. 

SEC Başkanı Gary Gensler Pazartesi günü Twitter'da, “Bu örnek, ünlülerin/influencerların kripto varlıklar da dahil olmak üzere yatırım muhaliflerini desteklediğinde, bu yatırım ürünlerinin tüm yatırımcılar için doğru olduğu anlamına gelmediğini hatırlatıyor” diye yazdı.