Acar, MediaMarktSaturn'ün 2024'ü 22,4 milyar avro satış geliriyle tamamladığını belirtti. MediaMarkt Türkiye'nin de 102 mağaza, 4 bin çalışan ve 8 milyon MediaMarkt Club üyesiyle sektöründe lider konumda bulunduğu aktaran Acar, küreselde hem fiziksel mağazalarının gücü hem de kişiselleştirme stratejileriyle perakende medya tarafında 48 milyon euro ek gelir elde ettiklerini söyledi.
Acar, bu başarıda Türkiye'nin de önemli bir payı olduğunu anlatarak, Türkiye'de en çok tercih edilen elektronik perakendecisi olarak büyümeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ederken, grubun başarısına da önemli katkılar sunduklarına işaret etti.
Avrupa'da satış performansı en büyük ikinci pazar Türkiye
Avrupa'da MMSGH ülkelerinden 9'unu geride bıraktıklarını ifade eden Acar, Türkiye'nin geleceğine de yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Acar, 2023 için Türkiye'nin en çok tercih edilen elektronik perakendecisi olma hedefini koyduklarını ve bu hedefe 2021'de ulaştıklarını anlattı.
Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda MediaMarktSaturn'ün stratejik bir ülkesi durumundayız ve Türkiye olarak Avrupa'da Almanya'dan sonra satış performansı en yüksek ikinci pazar konumundayız. Çalışan bağlılığında da Avrupa'da birinci sıradayız. MediaMarkt olarak, kazandığımızı Türkiye'ye yatırım olarak geri döndürmeye, omnichannel (Bütünleşik Kanal) vizyonumuzla dönüşüme liderlik etmeye ve her temas noktasında müşteriyle daha güçlü bir bağ kurmaya devam edeceğiz. Hedefimiz net: 2027'de, ana kategorilerimiz ve tüm kanallarda müşterilerimizin ilk tercihi olmak. Bu hedefe, inovasyondan, kapsayıcılıktan ve sürdürülebilirlikten ödün vermeden, birlikte çalışarak, birlikte büyüyerek ulaşacağız"
Acar, bu yıl tüketici elektroniği pazarının 1 trilyon lirayı aşacağını dile getirerek, hızla değişen dünyada güncel kalmak için en önemli şeyin, müşterinin değişimini ve ihtiyaçlarını doğru anlamlandırmak olduğunu söyledi.
"Müşterilerimizin yüzde 43'ü omnichannel alışverişi deneyimliyor"
Acar, sektörlerinde sadece bir devrimden değil, evrimden de geçtiklerini, artık tüketicilerin online ve offline birbirine entegre bir alışveriş yolculuğu yaşamak istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
"Salgınla hız kazanan ve sonra bir miktar düşüşe geçen online kanallar, 2025 yılı itibarıyla yeniden ivmelenmeye geçti. Bitmeyen hatta daha da büyüyen fiziksel mağazacılığın entegre rolü ise değişen müşteri ihtiyaçlarında daha da önemli hale geliyor. Omnichannel deneyimi perakendenin geleceği olarak görüyor ve geleceğimize bugünden yatırım yapıyoruz. Müşterilerimizin yüzde 43'ü omnichannel alışverişi deneyimliyor ve harcamaların yüzde 61'i buradan geliyor. 2025 için ağırlığı dijital kanallarımıza vermekle birlikte fiziksel mağaza yatırımlarımıza da devam edeceğiz"
Şirketin 2025 mali yılının ilk çeyreğinde dijital satışlar içindeki mobil uygulama gelir payının yüzde 26'dan yüzde 41'e çıktığının bilgisini veren Acar, "Uygulamamızın indirilme oranı 3,5 katına çıktı, satışlarımız ise yüzde 208 arttı. Tüm bu yenilikler ve kurguladığımız omnichannel dünya ile müşteri sadakat programımız MediaMarkt Club üyelerini de artırmaya devam ediyoruz. Son bir yılda MediaMarkt Club'a 2 milyonu aşkın yeni üye katıldı, tüm satışlarımızın yaklaşık yüzde 50'si Club üyelerinden geliyor" ifadelerini kullandı.
"Kadın istihdamında hedef yüzde 50"
Gelecekte daha da eşit bir ekosistem oluşturmak için kadın istihdamını önceliklendirdiklerini anlatan Acar, "Bizim için hiçbir sektörün olmadığı gibi teknolojinin de kadını, erkeği yoktur. Bu vizyonla ülke genelindeki mağazalarımızda kadın istihdamında hedeflediğimiz oran yüzde 50" dedi.
Sürdürülebilirliği uzun soluklu bir yolculuk olarak tasarladıklarını dile getiren Acar, şunları kaydetti:
"Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğiyle yürüttüğümüz 'Eğitimle Daha İyiye' projesiyle geleceğimize, çocuklarımıza yatırım yapmaya devam ediyoruz. TEGV işbirliğiyle depremden etkilenen bölgelerde 4 mobil öğrenim birimi kurduk ve deprem bölgesindeki yaklaşık 8 bin çocuğumuza eğitim verdik. Hedefimiz 4 yılda 24 bin çocuğumuza ulaşmak"