06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.08.2023 14:20 | Son Güncelleme: 10.08.2023 18:58

Mehmet Şimşek'ten Moody's değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Moody's'in Türkiye ekonomisine yönelik yıllık analiziyle ilgili değerlendirmede bulundu
Mehmet Şimşek'ten Moody's değerlendirmesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, enflasyonu düşürmeyi, Türkiye'nin büyük dış dengesizliklerini azaltmayı ve mali disiplini sağlamayı amaçlayan yeni ekonomi ekibinin, para ve maliye politikasının yönünü kademeli olarak düzeltmeye başladığını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Moody's'in Türkiye ekonomisine yönelik yıllık analizi hakkında Twitter (X) hesabından değerlendirmede bulundu.

Şimşek "Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye’nin kural bazlı ve öngörülebilir politikaya geçmesinin ülke kredi görünümü ve notu açısından olumlu olduğu değerlendirmesi yaptı. Makro-finansal istikrarı sağlamak ve ülkemizin şoklara karşı dayanıklılığını artırmak için kurala dayalı, uluslararası normlara uygun politikaları uygulama konusunda kararlıyız. Bunun kredi notumuza yansıyacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.