19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 21.05.2023 12:22 | Son Güncelleme: 21.05.2023 15:42

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'in serveti bu yıl 44 milyar dolar arttı

Bu yıl teknoloji sektöründeki işten çıkarmalara katılan ve maliyetleri büyük ölçüde azaltmaya başlayan Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, servetini 44 milyar dolar artırdı. CEO serveti bu yıl milyarderler arasında en hızlı büyüyen kişi oldu
Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'in serveti bu yıl 44 milyar dolar arttı

Mark Zuckerberg geçen yıl metaverse'e hükmetmek için ne gerekiyorsa harcamaya hazırdı. Ancak bu ona pahalıya mal oldu. Bir noktada serveti en yüksek seviyesinden 100 milyar dolardan fazla düştü. Bu sadece birkaç yıl önce dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan Meta CEO'su için çarpıcı bir düşüştü. 

Bloomberg'in haberine göre 39 yaşındaki CEO bu yıl şimdiye kadar fiziksel dünyaya odaklandı. Önce Meta'nın şirketinde maliyetleri düşürdü ve şimdi de Elon Musk'ın Twitter'ına rakip olacak bir platform üzerinde çalışıyor. Sonuçlar meyvelerini veriyor gibi görünüyor. Zuckerberg'in büyük ölçüde Meta hisselerinden oluşan serveti bu yıl yaklaşık 44 milyar dolar artarak Bloomberg Milyarderler Endeksi tarafından takip edilenler arasında en fazla büyüyen servet oldu. 

Meta hisseleri Cuma günü New York'ta hafif bir düşüşle kapansa bile, Zuckerberg'in verimlilik dönüşü hisseyi bu yıl S&P 500'de en iyi ikinci performans gösteren hisse haline getirdi. Şirketin hisseleri yüzde 100'den fazla yükseldi ve net değerini 89,9 milyar dolara çıkardı.

Cuma günü Bloomberg News, Meta'nın Instagram platformunun önümüzdeki ayın başlarında Twitter'a rakip bir uygulama başlatmayı planladığını yazdı. Konuyla ilgili bilgi sahibi kişiler, metin tabanlı uygulamanın şu anda ünlüler ve influencer'lar ile test edildiğini söyledi. Bloomberg Intelligence analistleri Mandeep Singh ve Damian Reimertz, Meta'nın Twitter'dan pay alma şansının küçük rakiplerine göre daha yüksek olduğunu söyledi. 

Bir notta "Meta, Twitter kullanıcılarını kendi platformuna çekmekte zorlanabilir ancak yoğun kullanıcılarından aylık abonelik ücreti talep ederek etkileşimi muhtemelen zarar gören Twitter için bir tehdit olabilir" denildi. Loop Capital Markets analistleri Rob Sanderson ve Alan Gould, 15 Mayıs tarihli bir notta Meta'nın gelir görünümünün de parlaklaştığını yazdı. Analistler, Cuma günkü kapanış fiyatı olan 245,64 dolara kıyasla hisse başına 320 dolarlık bir hedefe sahipler.