04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.06.2023 10:12 | Son Güncelleme: 15.06.2023 10:22

Milyarderler listesinde sıralama değişti: Larry Ellison, Jeff Bezos'u geçti

Oracle'ın kurucu ortağı Larry Ellison servetinin 152 milyar dolara yükselmesiyle, dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan Jeff Bezos'u geride bıraktı. Ellison'ın şirketinin hisseleri dün yüzde 5 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
Milyarderler listesinde sıralama değişti: Larry Ellison, Jeff Bezos'u geçti

Forbes tarafından hazırlanan Milyarderler Listesi'ne göre Oracle'ın kurucu ortağı Larry Ellison dünyanın en zengin üçüncü kişisi oldu. Ellison'ın yazılım şirketinin hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarken rakip teknoloji devi sahibi Jeff Bezos'u gölgede bıraktı.

Oracle hisselerindeki yaklaşık yüzde 5'lik artış sayesinde Ellison'ın net serveti çarşamba günü yüzde 4 yükselerek 152 milyar dolara yükseldi ve Amazon'un kurucusu Bezos'un 149 milyar dolarlık servetini geride bıraktı. 

İki ay öncesine göre daha zengin

Ellison, Oracle hisselerinin yapay zeka çılgınlığının etkisiyle yüzde 45'lik bir yükseliş göstermesiyle sadece iki ay öncesine göre yaklaşık 45 milyar dolar daha zengin.  Ellison Pazartesi günü Oracle'ı üretken yapay zeka yazılımının bir numaralı sağlayıcısı ilan etti. Ellison şu anda net servet bakımından Tesla CEO'su Elon Musk (235 milyar dolar) ve LVMH başkanı Bernard Arnault'nun (225 milyar dolar) gerisinde.

Forbes'un Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi

1993'ten beri listede

Forbes Ellison'ı ilk kez 1993 yılında milyarder ilan etti ve o dönem net servetini 1,6 milyar dolar olarak hesapladı. Ellison 46 yıl önce Oracle'ı kurdu ve 2017 yılına kadar 37 yıl boyunca CEO olarak görev yaptı ve şirketi dünyanın en değerli teknoloji şirketlerinden biri haline getirdi. Milyarder, Oracle'ın en büyük hissedarı ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaya devam ediyor. Oracle hisselerine ek olarak Ellison, 2012 yılında 300 milyon dolara satın aldığı Hawaii'deki bir ada da dahil olmak üzere 1 milyar dolardan fazla değere sahip bir gayrimenkul portföyüne sahip.