19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 06.08.2022 15:43 | Son Güncelleme: 06.08.2022 15:50

Milyarderler taksi istediğinde onu arıyor: Fortis'in kurucusu Nathan Foy

Ultra zenginler, kaçırılma veya soyulma korkusu ile yoldan taksi çeviremiyor. Ancak bu ihtiyacı Nathan Foy'un kurduğu özel taksi hizmeti sağlayan Fortis ile karşılıyorlar. Şirketin değeri 600 milyon doları geçti
Milyarderler taksi istediğinde onu arıyor: Fortis'in kurucusu Nathan Foy

Özel jetleri ya da milyon dolarlık otomobilleri olsa da ultra zenginlerin de taksiye ihtiyacı olabiliyor. İşte böyle durumda aradıkları isim Nathan Foy oluyor. Foy'un ABD’nin Güney Carolina eyaletinde kurduğu Fortis şirketi, milyarderlere ihtiyaç duydukları güvenlik hizmetlerini sağlıyor. Bu taksileri özel eğitimli şoförler kullanıyor. Şoförlerin çoğu eski askerlerden veya güvenlikçilerden oluşuyor.

Bir müşteri iki taksi 

Kullanılan tüm taksiler zırhlı, lüks araçlar. Güvenliği garanti altına almak için bir müşteri için tek seferde iki taksi birden kullanılıyor. Bu sayede takip edilme riski önleniyor.

500 dolardan başlıyor

Nathan Foy, özellikle Meksika gibi riskin yüksek olduğu Orta ve Güney Amerika ülkelerinde talep olduğunu söylüyor. Zira bu tür ülkelerde zenginlerin havalimanından otele transferi için özel güvenlik tedbiri gerekiyor.

Tatil için gittiği ülkede, otelde bir eşyasını unuttuğu için dönmek isteyen bir müşteri, güvenli bir şekilde yolculuk edebiliyor. Hava taksi hizmeti de veriliyor. Dünyada bin kentte aktif olan ve yılda 25 bin taksi seferi yapan şirketin değeri 600 milyon dolara yaklaşmış. Fortis ile taksi yolculuğunun fiyatı ise 500 dolardan başlıyor.