24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.04.2022 17:55 | Son Güncelleme: 06.04.2022 23:59

Mitsubishi, Bursa'daki Renault fabrikasında üretilecek

Yenilenen Mitsubishi Colt, Oyak Renault'nun Bursa'daki fabrikasında üretilecek
Mitsubishi, Bursa'daki Renault fabrikasında üretilecek

Oyak Renault'nun üreteceği yeni model belli oldu. Bursa fabrikasındaki bantlardan bu kez Mitsubishi markalı araçlar inecek. Yenilenen Mitsubishi Colt, Oyak Renault’nun Bursa fabrikasında üretilecek.

Yeni nesil Colt, tıpkı Clio modelinde olduğu gibi Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı’nın modüler CMF-B platformunda üretilecek. Yeni araç 2023’ün 4. çeyreğinde Avrupa’da satışa sunulacak. Oyak Renault, Megane Sedan’ın üretiminin yerini böylece yeni Mitsubishi Colt ile doldurmuş olacak. Hatırlanacağı gibi Megane Sedan’ın üretimi Karsan’a verilmişti.

Karsan, sedan otomobilin üretimine Eylül’de başlayacak. Bursa’da üretilecek yeni Colt, Clio gibi hibrit motora seçeneğine de sahip olacak. Yeni Colt’un Mitsubishi’nin Avrupa’da yeniden ayağa kalkmasında önemli rol üstlenmesi bekleniyor. Mitsubishi, Avrupa’da satışları geçen yıl yüzde 27 düşüşle 61 bin adette kalmıştı.

Renault Group Türkiye CEO’su ve Oyak-Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Renault Group olarak 1969’dan bu yana Türkiye’de Oyak Grubu ortaklığında köklü bir şekilde ve 21 yıldan bu yana da sektör lideri sıfatıyla varlık gösteriyoruz. Binek araç üretiminde lider konumunda olan ve üretiminin yüzde 80’ini ihraç eden Oyak-Renault Bursa fabrikası, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan şirketleri arasında 3’üncü sırada yer alıyor ve Türkiye’nin toplam ihracatına yıllık 2.3 milyar euroluk katkıda bulunuyor. 150’den fazla noktadan oluşan yaygın satış ve satış sonrası servis ağıyla Renault ile Dacia markalarının dağıtım faaliyetini yürüten Renault MAİS, Türk otomotiv pazarına en geniş yelpazede ürün sunan şirketlerin başında geliyor. Oyak-Renault Bursa fabrikasında üretilen Clio ve Megane Sedan yıllardır tüketiciler tarafından en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. 2000 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığımız yatırımların toplamı 2 milyar euro seviyesinde bulunuyor. Yatırımlarımıza Türkiye’ye duyduğumuz sarsılmaz güven doğrultusunda ara vermeden devam edeceğiz. Yeni duyurumuz, bu kararlılığımızın somut bir göstergesidir.”