28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.11.2022 15:44 | Son Güncelleme: 05.11.2022 19:02

Musk günah çıkardı: Twitter günlük 4 milyon dolar kaybediyor

Twitter'ı satın aldıktan sonra New York Times ve Bloomberg'in şirkette işten çıkarmalar yaşanacağına dair haberlerini yalanlayan Elon Musk, karar sonrası günah çıkardı. Dünyanın en zengin insanı buna mecbur olduğunu çünkü sosyal medya platformunun günlük 4 milyon dolar para kaybettiğini söyledi
Musk günah çıkardı: Twitter günlük 4 milyon dolar kaybediyor

44 milyarlık dolarlık anlaşmayı tamamlayarak Twitter’ın yeni sabihi olan Elon Musk ilk iş CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal, politika şefi Vijaya Gadde ve genel danışman Sean Edgett ve baş müşteri sorumlusu Sarah Personette'nin işlerine son verdi. Bunun üzerine önce New York Times sonra Bloomberg  şirkette büyük bir işten çıkarma dalgası olacağını yazdı. Musk iddiaları reddetti hata New York Times'ı yalancılıkla suçladı. Ancak beklenen oldu ve birçok Twitter çalışanı kovuldu. 

Sosyam medya platformunun Güvenlik ve Doğruluk Bölümü Başkanı Yoel Roth, bugün Twitter’ın dünya genelinde personelinin yüzde 50’sinin işten çıkarıldığını açıkladı. Elon Musk ise işten çıkarmaları savunarak “Twitter'ın yürürlükteki işten çıkarmaları konusunda, ne yazık ki şirket günde 4 milyon doların üzerinde kayıp yaşarken başka seçenek yok. Çıkarılan herkese 3 aylık kıdem tazminatı teklif edildi, bu yasal olarak gerekli olanın yüzde 50 fazlasıdır” dedi.

Twitter’ın yöneticilerinden Yoel Roth ise konuyla ilgili bir dizi bilgilendirme Tweet’i atarak “Yürürlükteki dünkü işten çıkarmalar, Güven ve Güvenlik organizasyonumuzun yaklaşık yüzde 15'ini etkiledi (şirket genelindeki yaklaşık yüzde 50 kesintinin aksine), en az etkiyi ön saflardaki moderatör personelimiz yaşadı” ifadelerini kullandı.