26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.11.2022 11:43 | Son Güncelleme: 05.11.2022 11:56

Elon Musk yönetimindeki Twitter 1 milyondan fazla kullanıcı kaybetti

Elon Musk ile Twitter arasındaki 44 milyar dolarlık anlaşma normal bir satın almanın çok ötesine geçti. Son olarak aralarından Amber Heard'ün de bulunduğu 1 milyondan fazla hesap yok oldu. Gelişmenin magazinsel yanı 36 yaşındaki oyuncunun hesabının akıbet
Elon Musk yönetimindeki Twitter 1 milyondan fazla kullanıcı kaybetti

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın 27 Ekim'de Twitter'ı satın almasından bu yana sosyal medya platformu 1 milyondan fazla kullanıcı kaybetti. Veri firması Bot Sentinel, 27 Ekim ile 1 Kasım arasında platformda 877 bin hesabın devre dışı bırakıldığını ve 487 bin hesabın askıya alındığını açıkladı. Kurucu Christopher Bouzy, hesaplarını devre dışı bırakan ve ayrıca askıya alan kişilerde artış olduğuna dikkat çekti.

Normalin iki katı yükseliş

Söz konusu rakamın platformdaki toplam kullanıcı sayısının yarısı olduğu belirtilirken, devre dışı bırakma ve askıya alma sayısının normalde gerçekleşen miktardan iki kat fazla olduğu açıklandı. Bazı kullanıcıların şirket tarafından askıya alındığı, bazılarının ise Musk’ın Twitter’ı satın almasını protesto etmek için hesaplarını devre dışı bıraktığı belirtildi.

5 milyon takipçisi vardı

Kapatılan hesaplar arasında Musk'ın eski sevgisi Amber Heard’ün de olması durumun magazinsel yanı olarak konuşuluyor. Heard’ün 3 Kasım Perşembe günü, daha önce aktif olan ve doğrulanmış hesabı (@realAmberHeard) platformdan silindi. Arama sonunda “Bu hesap mevcut değil” mesajı ortaya çıkıyor. Heard’ün hâlâ 5 milyondan fazla takipçisi olan doğrulanmış bir Instagram hesabı var. Şimdi, hesabı Heard'ün kendisinin mi kapattığı yoksa Twitter'ın yeni CEO'su Elon Musk tarafından mı kapatıldığı konuşuluyor.

Bot Sentinel nedir?

Sosyal medya platformundaki hesaplarının genel aktivitesini tarayıp, sistematik bot/troll olma ihtimalini çıkartan bir Twitter eklentisi.