24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.05.2022 14:26 | Son Güncelleme: 05.05.2022 14:48

Netflix hissedarları aboneliklerdeki düşüşün saklanması nedeniyle şirkete dava açtı

Netflix hissedarları, hisse fiyatlarındaki düşüş nedeniyle şirkete tazminat davası açtı. Yatırımcılar, şirketin 6 ay boyunca kendilerine yanlış bilgi verdiğini ve aboneliklerdeki düşüşü sakladığını iddia ediyor
Netflix hissedarları aboneliklerdeki düşüşün saklanması nedeniyle şirkete dava açtı

Netflix’in hissedarları, son aylarda abonelik sayıları konusunda yanıltıcı açıklamalarda yaptığı nedeniyle şirkete dava açtı. Salı günü San Francisco federal bölge mahkemesinde açılan davada, şirketin yatırımcılara 6 ay boyunca yanlış bilgi verdiği ve abone sayısındaki dikkat çekici düşüşü sakladığı öne sürüldü. Yatırımcılar hisse fiyatlarındaki  düşüş nedeniyle tazminat talep ediyor.

Davada Netflix Eş Genel Müdürleri Reed Hastings ve Ted Sarandos ile Finans Direktörü Spencer Neumann sanık olarak belirlendi. 19 Ekim 2021 ve 19 Nisan 2022 tarihleri ​​arasında Netflix hisseleri alan yatırımcılar kendilerine tazminat ödenmesini istiyor.

Bir günde en büyük düşüşünü yaşadı

Netflix hisseleri, abone sayısındaki düşüşü açıkladıktan sonra Ocak ayında yüzde 20 düştü. 20 Nisanda, dijital yayın platformunun, 200 bin abone kaybettiğini ve 2,5 milyon yeni abone hedefinin oldukça altında kaldığını açıklamasının ardından, şirket hisseleri bir gün içindeki en büyük kaybını yaşadı. Şirketin hisse fiyatı 226 dolara düştü. Çarşamba günü itibariyle ise hisse fiyatları 199,87 dolardan işlem görüyordu. 

Şirket ise bu düşüşü enflasyona ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından, ülkedeki hizmetinin askıya alınmasına bağladı. Rusya’nın Netflix’in fişini çekmesi, platform için 700 bin üyeye mal olmuştu.  Davaya dair Netflix’ten resmi bir açıklama yapılmadı.

(Kaynak: Reuters, Variety)

Netflix'in yeni dizisi Erşan Kuneri'den ilk fragman