16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.01.2024 09:29 | Son Güncelleme: 30.01.2024 09:39

NJJ Capital, Turkcell Ukrayna için 500 milyon doları göze aldı

Turkcell ile Fransız NJJ Capital şirketi Turkcell Ukrayna’nın satışı için aralık ayında anlaşma sağlamıştı. Bloomberg şirketin sahibi Xavier Niel’ın Turkcell’e 500 milyon doların üzerinde ödeme yapmayı göze aldığını ancak Ukrayna yetkililerinin yeşil ışık yakmasının beklendiğini yazdı
NJJ Capital, Turkcell Ukrayna için 500 milyon doları göze aldı

Fransız milyarder Xavier Niel, yatırım şirketi NJJ Capital'in Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin Ukrayna kolu için en az 500 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini söyledi. Paris’te gerçekleşen basın toplantısında konuşan Niel, telekom operasyonlarının halihazırda Fransız telekomünikasyon şirketi İlyada aracılığıyla komşu Polonya'da bulunduğunu ve ülkeler arasındaki büyük miktarda dolaşım trafiği nedeniyle Turkcell ile anlaşmanın mantıklı olduğunu söyledi. Niel, "Bu, kârına kıyasla çok fazla ödemediğimiz bir varlık" dedi.

500 milyon doların üzerinde ödeyebilirler

Bir NJJ sözcüsü, işlemin nihai fiyatının anlaşma sonuçlanana kadar açıklanmayacağını ancak bunun 500 milyon doların üzerinde olması gerektiğini ekledi.

İlk olarak aralık ayında duyurulan anlaşmada herhangi bir bedel açıklanmamıştı. Anlaşma NJJ Capital'e Lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower'ın kontrolünü verecek. Niel, anlaşmanın düzenleyici kontrollerini beklediğini söyledi. Ukrayna rekabet otoritesinin de anlaşmaya yeşil ışık yakması gerekiyor.

Aralık ayında KAP’a bildirdiler

Turkcell’in aralık ayında anlaşmaya dair KAP’a yaptığı bildiride şirketin 20 Aralık 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde hareket edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Şirketimiz bağlı ortaklıklarından lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower hisselerinin tamamının, tüm hak ve borçları ile birlikte NJJ Capital'e devri için hisse devir sözleşmesi 29 Aralık 2023 tarihinde imzalanmıştır. Gelişmeler tam ve zamanında kamuya açıklanacaktır. Hisse devri konusunda taraflar arasındaki müzakerelerin sözleşmenin akdi ile sonuçlanmasına kadar işlemin belirsizlik taşımasından dolayı, yatırımcıların yanıltılmaması ve Şirketimizin pazarlık gücünün olumsuz yönde etkilenmemesi için Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, 9 Mayıs 2023 ve 20 Aralık 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararları ile söz konusu bilginin kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiştir."