27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 13.06.2022 16:15 | Son Güncelleme: 13.06.2022 16:48

Phil Mickelson, Tiger Woods'u gölgede bıraktı (Milyar dolarlık sporcular)

Dünyaca ünlü ABD’li golfçü Tiger Woods, Forbes’un milyarderler listesine girdi. Woods'un listeye girmesinden daha ilgi çekici olan ise kulübün sporcular kategorisindeki potansiyel adayı Phil Mickelson oldu
Phil Mickelson, Tiger Woods'u gölgede bıraktı (Milyar dolarlık sporcular) - Resim: 1

Dünyaca ünlü ABD’li golfçü Tiger Woods, Forbes’un milyarderler listesine girdi. Forbes’a göre Woods’un servetinin çoğu; Nike, Rolex ve Monster Energy gibi markalarla yaptığı işbirliği anlaşmalarından kaynaklanıyor. Woods'un zirvede olduğu Sporda tüm zamanların en çok kazanan üyeleri arasında ise iki futbol yıldızı, bir profesyonel tenisçi, bir NBA forveti, bir ödüllü dövüşçü ve bir de golf efsanesi bulunuyor. Ancak bugünlerde konuşulan ise kulübün yeni üyesi olması beklenen Phil Mickelson...

Phil Mickelson, Tiger Woods'u gölgede bıraktı (Milyar dolarlık sporcular) - Resim: 2

Forbes'un haberine göre; Phil Mickelson’ın Suudi destekli LIV Golf turuyla 200 milyon dolarlık sözleşmesi dünyanın en değerli sporcularının spor ligleri, markaları hatta devlet varlık fonlarıyla aynı hizaya gelmesinin son ve en büyük örneklerinden biri olacak. Danışmanlık firması Sports Business Group'u kuran ve USC'de spor işletmeciliği profesörü olan David Carter konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sporcular önceden sadece çalışanlardı ancak şimdi oynadıkları liglerin stratejik varlıkları” diyor.

Bu hafta düzenlediği basın toplantısında sözleşmeyle ilgili iddiaları açıkça reddetmeyen Mickelson, tüm spor dallarında en seçkin kulüplerden birine katılacak: 1 milyar dolardan fazla kazanan sporcular kulübü.

Sadece 6 sporcu var

Bugüne kadar bu kadar para kazanan sadece altı sporcu var. Bu milyar dolarlık atletler, sırasıyla hakim oldukları sporları aştılar ve küresel ikonlar haline geldiler.

Phil Mickelson, Tiger Woods'u gölgede bıraktı (Milyar dolarlık sporcular) - Resim: 3

Floyd Mayweather 1.08 milyar dolar

Phil Mickelson, Tiger Woods'u gölgede bıraktı (Milyar dolarlık sporcular) - Resim: 4

Roger Federer 1.09 milyar dolar