Hollanda merkezli çok uluslu enerji ve petrokimya şirketi Shell, Güney Afrika'daki akaryakıt tedarik işini Birleşik Arap Emirlikleri'nin devlet enerji şirketi Adnoc Distribution'a satma konusunda anlaşmaya vardı.
1 milyar dolar (750 milyon sterlin) değerindeki anlaşma, 580 akaryakıt istasyonu ile diğer operasyonları kapsıyor. Adnoc Distribution, işlemin gelecek yıl tamamlanmasının beklendiğini açıkladı.
Adnoc Distribution CEO'su Bader Saeed Al Lamki, anlaşmanın grubun Güney Afrika'nın "yüksek potansiyele sahip ve iyi düzenlenmiş akaryakıt perakende sektörüne" olan güvenini yansıttığını söyledi. Şirket, markanın 2025 itibarıyla yaklaşık 3,5 milyar litre akaryakıt satış hacmine sahip olduğunu ve 360 market işlettiğini bildirdi.
Birleşik Arap Emirlikleri borsasında işlem gören Adnoc Distribution, anlaşmanın tamamlanmasının ardından ilk tam yılda hisse başına kârını yüzde 6 artırmasının beklendiğini açıkladı.
Shell hisseleri ise bugün sabah işlemlerinde yüzde 2,5 yükseldi.
Kaynak: Gazete Oksijen
