10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.08.2023 00:11 | Son Güncelleme: 22.08.2023 00:18

S&P 500 ve Nasdaq yükselişle Dow Jones düşüşle haftanın ilk işlem gününü tamamladı

Nasdaq yüzde 1'den fazla yükselişle kapandı, S&P 500 de Pazartesi günü yükselişle haftaya başladı. Nvidia hisseleri yatırımcıların bu haftaki kazançları öncesinde iyimser olmasıyla sıçradı ve teknolojiyle ilgili diğer hisse senetleri de değer kazandı. Dow Jones endüstriyel ortalaması ise geriledi
S&P 500 ve Nasdaq yükselişle Dow Jones düşüşle haftanın ilk işlem gününü tamamladı

Yatırımcılar Perşembe günü Wyoming'deki Jackson Hole'da bir araya gelecek olan merkez bankacıları toplantısına temkinli yaklaşırken, 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi en son 2007'deki Büyük Finansal Kriz sırasında görülen en yüksek seviyelere ulaştı. Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü konuşma yapması bekleniyor.

Teknoloji sektörü S&P 500 ve Nasdaq'a en büyük desteği verirken, yarı iletkenler endeksi yüzde 2,8 ilerledi. Nvidia, HSBC'nin hisse senedi için fiyat hedefini Wall Street'teki ikinci en yüksek seviye olan 780 dolara yükseltmesiyle yüzde 8,5 yükselerek yarı iletken hisseleri arasındaki kazançlara öncülük etti.

Gözler Nvidia'nın açıklayacağı bilançoda

Bu yılki yapay zeka teknolojisi hisse senedi rallisinin en büyük kazananlarından biri olan Nvidia'nın, Çarşamba günü geç saatlerde rapor verdiğinde analistlerin tahminlerinin üzerinde üç aylık gelir tahmin etmesi bekleniyor. Nvidia'nın hisseleri şu ana kadar yıl için yüzde 220'den fazla artış gösterirken, Nasdaq yüzde 29 artış gösterdi.

Kuzey Carolina'daki LPL Financial'da baş küresel stratejist olan Quincy Krosby, "Nvidia yapay zekanın markası olarak görülüyor. Hedefleri dramatik bir şekilde yükseltildi. Asıl soru şu: Nvidia bunu gerçekleştirebilecek mi? Nvidia ile birlikte gelecek bir katalizör son derece yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.

Tahvil getirileri yükseldi

Krosby ayrıca, yatırımcıların Powell'ın Jackson Hole'daki yorumlarını endişeyle beklediğini söyledi. Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağına dair endişeler ABD Hazine tahvillerinin getirilerini artırdı ve yüksek faiz oranlarının işletmeler ve tüketiciler üzerindeki etkisine dair endişeleri körükledi.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 36,97 puan düşüşle 34.463,69'a, S&P 500 yüzde 0,69 artışla 4.399,77'ye ve Nasdaq Composite yüzde 1,56 artışla 13.497,59'a geriledi.