03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.09.2022 11:45 | Son Güncelleme: 29.09.2022 11:51

Tesla, Airbnb kurucu ortağı Joe Gebbia'yı yönetim kuruluna ekledi

Airbnb'nin kurucularından Joe Gebbia, şirketteki yönetim kurulundan ayrılmasının ardından Tesla’nın yönetim kuruluna bağımsız bir yönetici olarak resmen katıldı
Tesla, Airbnb kurucu ortağı Joe Gebbia'yı yönetim kuruluna ekledi

Tesla Inc. Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Airbnb Inc. kurucu ortağı Joe Gebbia'yı geçtiğimiz Pazar gününden itibaren yönetim kuruluna eklediğini söyledi. Elektrikli araç üreticisinin yönetim kurulu, Oracle Corp.'un kurucu ortağı Larry Ellison'ın yeniden seçilmek için aday olmamasının ardından sekizden yedi koltuğa düştü. 

Tesla'nın Ağustos ayındaki yıllık toplantısında hissedarlar, sırasıyla 2007 ve 2018'den beri yönetim kurulunda görev yapan Ira Ehrenpreis ve Kathleen Wilson-Thompson'ın yeniden seçilmesini desteklediler.

Tesla menkul kıymetler dosyasında, Gebbia'nın şu anda nakit tazminat hakkından feragat ettiğini ve yönetim kurulunun geri kalanına, Temmuz 2023'e kadar öz sermaye tazminatından feragat ettiğini belirtti.  Austin, Teksas merkezli şirket bir blog yazısında, Gebbia’nın en son hem Airbnb hem de Airbnb.org'un yönetim kurulunda görev yaparken danışman rolüne geçtiğini söyledi.