04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.12.2022 19:50 | Son Güncelleme: 10.12.2022 20:07

Tesla değer kaybetmeye devam ederse Elon Musk dünyanın en zengin insanı unvanını tamamen kaybedebilir

Düşen Tesla hisseleri, Elon Musk'ın dünyanın en zengin insanı ünvanını tehlikeye soktu. Elektrikli otomobil üreticisinin değeri bu yıl neredeyse yarı yarıya düştü
Tesla değer kaybetmeye devam ederse Elon Musk dünyanın en zengin insanı unvanını tamamen kaybedebilir

Tesla, kurucusu Elon Musk'ın Nisan ayında Twitter için teklif vermesi, servetinin yaklaşık 70 milyar dolar azalması ve dünyanın en zengin kişisi unvanını riske atmasından bu yana piyasa değerinin neredeyse yarısını kaybetti. Elektrikli otomobil şirketinin hisseleri 13 Nisan'da 340,79 dolardan işlem gördü. O zamandan beri Tesla hisse fiyatı, yine Şangay'daki fabrikalarından birindeki kesintilerle ilgili endişeler nedeniyle yüzde 49 düşerek 173,44 dolara geriledi. 

Tesla patronu, satın almayı finanse etmek için Nisan ayından bu yana 20 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı. Musk Reuters'e göre şu anda 445 milyon hisseye sahip ve hisse fiyatındaki düşüş holdingin değerini 151 milyar dolardan 77 milyar dolara düşürdü. Birkaç gün önce Musk ortalama yarım saatliğine dünyanın en zengini unvanını LVMH’nin CEO’su Fransız Bernard Arnault’a kaptırdı. Şimdilik ünvanını geri alsa da ünlü milyoner, tahtını kaybedebilir. 

Tesla hissedarları, Musk’ın zamanını sosyal medya sitesi ve roket şirketi SpaceX gibi diğer birçok girişim arasında bölüştürdüğünden ve Twitter'ı yönetmenin çok fazla dikkat dağıtıcı olduğundan endişe ediyor. Bloomberg'in bildirdiğine göre, bu endişelere ek olarak, Musk'ın bankacıları, Ekim ayında platformu satın almak için kullandığı 13 milyar dolarlık yüksek faizli borcun bir kısmını Tesla hissesi tarafından desteklenen marj kredileriyle değiştirmeyi düşünüyor.

Satın alma işleminden bu yana Musk, Twitter'ın iş gücünün yaklaşık yarısını, kabaca 3 bin 700 çalışanı işten çıkarırken yüzlerce kişi de istifa etti. Şirket, işten çıkarmalar ve diğer konularla ilgili bir dizi davayla karşı karşıya. Bu hafta ayrıca, şirketin genel merkezindeki odaları uyku alanlarına çevirdiği iddiasıyla San Francisco'daki şehir yetkilileri tarafından soruşturma altına alındı.