19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 05.03.2023 20:21 | Son Güncelleme: 05.03.2023 20:27

Tesla gevşek cıvatalar nedeniyle binlerce aracını geri çağırıyor

Dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerinden Tesla, bazı araçlarında cıvataların güvenli bir şekilde sıkılmamış olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak 3 bin 470 aracını geri çağırdı
Tesla gevşek cıvatalar nedeniyle binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla, bazı araçlarında ikinci sıra koltuk arkalığı çerçevelerini sabitleyen cıvataların güvenli bir şekilde sıkılmamış olma ihtimalinden dolayı ABD genelinde satılan 3 bin 470 adet 2022 ila 2023 Model Y aracını geri çağırdığını duyurdu.

Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), gevşek bir koltuk çerçevesi cıvatasının emniyet kemeri sistemi performansını azaltabileceğini ve çarpışma sırasında yaralanma risklerini artırabileceğini söyledi.

Tesla NHTSA'ya Aralık ayından bu yana bu koşullarla ilgili olabilecek beş garanti talebi tespit ettiğini söyledi. Tesla, geri çağırma sorunuyla ilgili olabilecek herhangi bir yaralanma veya ölümden haberdar olmadığını söyledi.

Tesla, ikinci sıra sürücü tarafı ve yolcu tarafı koltuk arkalığı çerçevelerini alt koltuk çerçevelerine sabitleyen cıvataları inceleyerek gerekmesi halinde cıvataları yeniden sıkmayı planlıyor.