19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 15.10.2022 15:54 | Son Güncelleme: 15.10.2022 15:57

Tesla hisseleri geçen yıl Kasım’da ulaştığı rekor seviyenin yüzde 50 altına düştü

Elon Musk'ın CEO'su olduğu elektrikli araç üreticisi Tesla'nın hisseleri geçen yıl Kasım ayında ulaştığı rekor seviyenin yüzde 50 altına düştü
Tesla hisseleri geçen yıl Kasım’da ulaştığı rekor seviyenin yüzde 50 altına düştü

Teslanın hisseleri, ABD borsasında özellikle teknoloji şirketlerini sert vuran bir krizin ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesinin yüzde 50 altına düştü. Elektrikli araç üreticisinin hisseleri Cuma günü yüzde 7.6 oranında 204.99 dolarda kapandı. Şirket piyasa değerini 642 milyar dolara çıkardı. 

Şirketin hisseleri geçen yıl 4 Kasım’daki rekor kapanış olan 409.97 doların yarısı kadar.  Yükselen enflasyon ve yüksek faiz oranlarının etkisiyle yatırımcılar sarsıldı. Bu nedenle resesyon hayaletinden Tesla hisseleri de etkilendi. 

Zengin değerlere sahip daha riskli hisseler, elden çıkarmanın yükünü üstlendi. Tesla'nın kendi sıkıntı listesi uzun. Üçüncü çeyrekte araç teslimatı, lojistik sıkıntılar nedeniyle bir darbe aldı. Bazı analistler, şirketin arabalarının artan fiyatlarının da bir noktada talebi etkileyebileceği konusunda uyardı. 

Bunun da ötesinde, Tesla'nın Şanghay'daki fabrikası, şehirdeki Covid-19 kapanmaları nedeniyle aksaklıklarla karşı karşıya kaldı. Şirket aynı zamanda, dünyadaki hemen hemen tüm diğer otomobil üreticilerinin yaptığı gibi, arz kıtlığı ve hammadde maliyetlerindeki artışla da uğraşıyor.  CEO Elon Musk'ın önce Twitter'ı satın alma, ardından anlaşmadan çıkmak isteyip tekrar satın alma yönündeki girişimi, yaydığı endişeler nedeniyle hisse senetlerini de etkiledi.