28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 09.10.2022 14:07 | Son Güncelleme: 09.10.2022 14:25

Elon Musk’ın tuhaf haftası: Twitter anlaşması, Tesla’nın hisselerinde düşüş ve Putin itirafı

İlginç iş hayatı ve özel hayatıyla sık sık gündeme gelen milyarder Elon Musk, tuhaf bir hafta geçirdi. Tesla CEO'su aynı fiyattan Twitter teklifini yinelerken, Tesla hisseleri büyük değer kaybetti. Ayrıca Musk Ukrayna-Rusya savaşına dair söyledikleriyle de dikkat çekti
Elon Musk’ın tuhaf haftası: Twitter anlaşması, Tesla’nın hisselerinde düşüş ve Putin itirafı

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk, net servetinin 27,6 milyar dolar düşmesi, Twitter'ı satın alma anlaşmasına devam etmeye karar vermesi ve aniden Ukrayna-Rusya savaşındaki konumu ile garip bir hafta geçirdi. 

Pazartesi günü Tesla hisseleri, elektrikli araç devi üç aylık teslimatlarda yetersiz kaldıktan sonra yüzde 9 düştü. Bu sırada Musk, Twitter’da yaptığı bir anketle Ukrayna’da barışı sağlanması gerektiğini savunuyordu. Musk, Rusya’ya dair yaptığı söylemlerle Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy tarafından bile eleştirildi. 

Salı günü ise Musk şaşırtıcı bir hamle yaparak Twitter davasına günler kala anlaşmaya ilk fiyattan devam etmek istediğini bildirdi. Twitter’ın hisseleri yüzde 22 arttı. Böylece Tesla CEO’su ve sosyal medya devi arasındaki mahkeme savaşı görünürde sona erdi. 

Fiyat düşürme iddiası

Çarşamba günü ise Musk ve Twitter anlaşmasının mutlu sonuna dair çeşitli iddialar ortaya çıktı. Wall Street Journal ve New York Times'a göre taraflar bazı ayrıntılar üzerinde anlaşamadı ve Musk yüzde 30’a varan bir indirim için lobi yapıyor.  

Putin'le görüştüğünü açıkladı

Perşembe günü Musk, 2021'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir video görüşmesinde konuştuğunu bir tweet’te açıkladı. Ayrıca Twitter’ın Musk’a açtığı davayı yürüten yargıç, 17 Ekim’de yapılması planlanan davayı erteledi. Yargıcın kararına göre eğer anlaşma 28 Ekim’e kadar tamamlanmazsa duruşma Kasım ayında görülecek. 

Son dört ayın en düşük seviyesi

Cuma günü ise Tesla hisseleri yüzde 6 daha düşerek 224,45 doları gördü. Böylece Tesla’nın hafta toplam yüzde 12 değer kaybederek son dört ayın en düşük seviyesini gördü. Aynı gün Musk, SpaceX tarafından Ukrayna ordusuna sağlanan Starlink internet terminallerinin savaş alanında kesintiler olduğunu bildiren Financial Times’a yanıt verdi. Musk, attığı tweet’te gazeteyi “kötü habercilikle” ve ön saflardaki her şeyin gizli olduğunu söyledi.