25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.08.2022 13:54 | Son Güncelleme: 30.08.2022 14:14

Trendyol'un 5 yıllık hedefi: Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun en büyük e-ticaret şirketi olmak

Türkiye'nin ilk decacorn'u Trendyol, Berlin'in ardından Amsterdam, Lüksemburg ve Londra'da ofis açarak Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun en büyük e-ticaret şirketi olmayı hedefliyor
Trendyol'un 5 yıllık hedefi: Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun en büyük e-ticaret şirketi olmak

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, gelecekte ihracatta ve teknolojide Türkiye'nin gururu olmaya devam etmek istediklerini belirterek, "Amacımız önümüzdeki 5 yıl içinde Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun en büyük e-ticaret şirketi olmak" dedi.

Trendyol olarak Türkiye'nin en büyük teknoloji şirketlerinden biri olduklarını ifade eden Çağlayan Çetin, geçen yıl ülkeden çıkan ilk "decacorn" olduklarını anımsattı. Çetin, "Trendyol olarak bir e-ticaret şirketiyiz ama köklerimiz teknolojiden geliyor. Türkiye'de en fazla teknoloji mühendisi çalıştıran kurumlardan biriyiz. Şirketimizde 2 binin üzerinde teknoloji mühendisi çalıştırıyoruz. Tüm şirketimizin algoritmalarını, yazılımlarını kendimiz yazıyoruz. Bu yazılımlarımızla, teknoloji mühendislerimizle global büyümemizi gerçekleştiriyoruz. Gittiğimiz yeni ülkelerde bu yazılımları ihraç ediyoruz. Bu sene Berlin'e ilk ofisimizi açtık. Bu süreç Amsterdam, Lüksemburg ve Londra ile devam edecek. Burada bütün yaptığımız yerel yazılımlarımızı Türkiye'den götürdüğümüz 'know how' ile birlikte kullanıyoruz."

5 yıllık hedef

Gelecekte Türkiye'nin ihracatta ve teknolojide gururu olmaya devam etmek istediklerini vurgulayan Çetin, "Amacımız önümüzdeki 5 yıl içinde Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun en büyük e-ticaret şirketi olmak" ifadesini kullandı.

Geçen yıl Almanya'da kısa zamanda büyük başarı elde ettiklerine dikkati çeken Çetin, yakaladıkları bu performansı devam ettirmek istediklerini dile getirdi. Çetin, Türkiye'de 30 milyonun üzerinde, Almanya'da bir milyonun üzerinde kişinin Trendyol aplikasyonunu kullandığı bilgisini vererek, kısa zamanda bu sayıyı ikiye katlamak istediklerini kaydetti.

 

Kaynak: AA