04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.04.2024 20:11 | Son Güncelleme: 22.04.2024 20:38

UBS'ten 6 teknoloji devi için karamsar öngörü: Hisselerinin kâr büyüme ivmesi çakılabilir

UBS Global Research stratejistleri, 'Big Six' olarak adlandırılan 6 teknoloji devinin hisselerinin kar büyüme ivmesinin önümüzdeki birkaç çeyrekte çakılabileceğini savundu ve bu şirketler için tavsiyelerini düşürdü
UBS'ten 6 teknoloji devi için karamsar öngörü: Hisselerinin kâr büyüme ivmesi çakılabilir

Nvidia önderliğinde bir süredir yükselişine ara vermeyen ve rekor üstüne rekor kıran teknoloji devlerinin hisselerine ilişkin bu kez UBS'ten negatif yorum geldi. UBS Global Research stratejistleri, Big Six olarak adlandırılan teknoloji hisselerinin kar büyüme ivmesinin önümüzdeki birkaç çeyrekte çakılabileceğini savundu ve bu 6 teknoloji şirketi için tavsiyelerini düşürdü.

Jonathan Golub liderliğindeki stratejistler, Apple, Amazon.com, Alphabet, Meta, Microsoft ve Nvidia'nın hisse başına kazançlarındaki (EPS) büyümenin, bu yılın aynı dönemi için tahmin edilen yüzde 42,2'den 2025'in ilk çeyreğine kadar yüzde 15,5'e düşmesinin beklendiğini ifade ettiler.

6 büyük teknoloji hissesi için tavsiyeyi 'Ağırlığını Atır'dan 'Nötr'a indiren UBS stratejisti Golub, "Tavsiyeyi düşürmemiz, genişletilmiş değerlemelere ya da yapay zekaya ilişkin şüphelere dayanmıyor. Aksine, bu hisse senetleri üzerindeki zor rekabet koşullarının ve konjonktürel güçlerin bir kabulüdür" dedi.

Buna karşılık, diğer teknoloji hisselerinin daha iyi performans göstereceğini belirten UBS, 2024'ün aynı dönemi için öngörülen yüzde 11,1'lik EPS artışının 2025'in ilk çeyreğinde yaklaşık yüzde 26 olacağını tahmin etti.

Teknoloji sektörünün ve S&P 500'ün performansının öncüleri olarak görülen bu 6 şirket, önümüzdeki iki hafta boyunca üç aylık sonuçlarını açıklayacak.