08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.01.2023 19:53 | Son Güncelleme: 04.01.2023 20:14

Victoria's Secret CEO'su Amy Hauk, 8 aylık görevinin ardından istifa etti

Geçen temmuz ayında Victoria's Secret'ta marka CEO'luğuna yükselen, 2018'den bu yana da markanın kardeş kuruluşu PINK'in CEO'luğunu yürüten Amy Hauk istifa etti. Yalnızca 8 ay süren görevin ardından gelen istifayla Victoria's Secret'ın hisseleri yaklaşık yüzde 8 oranında değer kaybetti
Victoria's Secret CEO'su Amy Hauk, 8 aylık görevinin ardından istifa etti

Beden kapsayıcıyla ön plana çıkan iç giyim ve pijama markası Adore Me'nin 400 milyon dolarlık satın alımını tamamladığını duyuran Victoria's Secret'ın CEO'su Amy Hauk, iç çamaşırı devini sadece sekiz aydır yönettikten sonra istifa etti. İstifası 31 Mart'ta yürürlüğe girecek olan Hauk, gençlere yönelik giysiler satan kardeş şirket PINK'in CEO'luğundan da ayrılacak. 

Koltuğu Martin Walters devralacak

Şirketten yapılan açıklamada, "Amy Hauk, Florida'da ailesiyle daha fazla zaman geçirmek için Victoria's Secret ve PINK'in CEO'luğundan istifa edecek" denildi. 56 yaşındaki Hauk'un yerini uzun süredir yönetici olan Martin Walters alacak. 

Victoria's Secret, Adore Me'nin satın alınmasının yeni yılda kazançlarını artıracağını umut etse de Hauk'un istifa haberi, ana şirket Victoria's Secret & Co.'nun (VSCO) hisselerinin yaklaşık yüzde 8 oranında düşmesine yol açtı. Öte yandan son 12 ayda, Victoria's Secret & Co.'nun hisse senedi fiyatı yaklaşık yüzde 40 düştü. 

Beden olumla trendlerinin gerisinde kaldığı ve tek tip vücut algısını körüklediği nedeniyle eleştirilen marka son yıllarda güncel trendlere ayak uydurma umuduyla kataloğuna büyük beden eklemeler yaptı. Victoria's Secret'ı bir dev haline getirmekle tanınan milyarder girişimci Leslie Wexner'ın Jeffrey Epstein ile yakın bağları paylaştığının öğrenilmesinin ardından şirket itibarına bir kez daha darbe vuruldu. Bir dönem kadın iç giyim kategorisinde pazar payının üçte birinden fazlasına sahip olan şirket eski gücünü bulmaya çalışıyor.