29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.04.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Cesetleri anlamaya çalışan adli tıpçı

beIN Connect’teki Harrow’da, detayları yakalayabilmek için otopsi yaptığı bedenlerin sahipleriyle empati kuracak kadar işine bağlı, Dr. House kadar asi bir adli tıpçı izliyoruz
Cesetleri anlamaya çalışan adli tıpçı
Mehmet Dinler
Ioan Gruffud ve adli tıp dendiğinde aklınıza gelen ilk dizi nedir? En muhtemel cevap Forever olabilir. Sadece 22 bölüm sonunda iptal edilse de kulaktan kulağa yayılarak bir efsane halini alan dizi Ioan Gruffud’u da bir efsane haline getirmişti. Bundan birkaç yıl sonra Gruffud bir başrol daha kabul etti ve yeniden adli tıp doktorunu canlandırmaya başladı. Onun başrolünü sırtladığı Harrow ilk iki sezonuyla çok başarılı olurken üçüncü sezonu ile şu anda beINConnect’te izlenebiliyor. Bir adli tıp pataloğu olarak çalışan Doktor Daniel Harrow’un tarzı belki de efsane Dr. House kadar asi. Üstelik canlılarla çalışmadığı için hareket alanı da çok geniş. Otopsi yaptığı bedenlerin sahipleriyle empati yapabilen Dr. Harrow bunu da cesetlerin başına ne geldiğini aydınlatmak için kullanıyor. Kuralları esnetebildiği noktaya kadar esneten, otoriteyle problemi olan bir karakter olarak elbette başına belalar açılıyor. En büyük belaysa geçmişinden gelen bir sır oluyor ve maceramız başlıyor. Tıpla bire bir ilişkisi olan bir hikayenin bölüm isimlerinin Latince olması oldukça keyifli bir ayrıntı. Finis Vitae Sed Non Amoris (Hayatın Sonu, Ama Aşkın Değil) isimli 1. Sezon 4. Bölüm ve Ne Puero Gladium (Bir Çocuğa Kılıç Verme) isimli 3. Sezon 6. Bölüm en güzellerinden. 

Yağmurlu Avustralya’da...

Ayrıntıları üzerine böyle kafa yorulan bir diziyi sevmemek çok zor. Dizi Avustralya’nın en yağmurlu bölgelerinde geçse ve izleyenleri sürekli bir melankoliye sevk etse bile. Neyse ki o melankoli de her sezonun sonuna doğru yükselen tempoyla birlikte dağılıyor ve bu durgun dizi oldukça heyecanlı bir hal alıyor. İzleyecek bir tıp dizisi arıyorsanız Harrow’a şans vermelisiniz.

Katilin peşinde

Kanıt: Orhan ve Selim’in her bölüm başka bir suçu çözmeye çalışmasını izliyoruz. Otopsi sahneleri ve Profesör Dr. Sevil Atasoy’un anlatıcılığı da artı keyif katıyor. (Blu TV) Av Mevsimi: Şener Şen, Cem Yılmaz, Okan Yalabık’ı bir araya getiren film, bir cinayet araştırmasını konu ediyor. Polislerin iç çatışmaları ve katili arayışları iç içe geçiyor.  (Netflix) The Good Cup: Tony Danza ve Josh Groban’ın başrollerinde yer aldığı dizi kötü yollara sapmış bir eski polisin ve dürüstlük emsali polis oğlunun arasındaki çatışmaları konu alıyor. (Netflix) Fast & Furious Spy Racers: Hızlı ve Öfkeli serisinin animasyon hali. Tony Torretto ve arkadaşları bir suç şebekesinin içine sızıp maceraya atılıyorlar. Dördüncü sezon 16 Nisan’da. (Netflix)