29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.04.2021 03:57 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Çok küçüklere animasyon diziler

Okul öncesi çocuklar için sıkmadan bir şeyler öğretmeyi amaçlayan samimi ve yaratıcı hikayelerden oluşturulmuş çok nitelikli animasyon diziler var
Çok küçüklere animasyon diziler
Burak Göral Dijital platformlar çocuk içerikleri konusunda bol seçenekler sunuyorlar. Bu bolluk en çok da animasyon dizilerde kendisini gösteriyor. Netflix, Prime Video ve ülkemizde henüz abonelik açmayan Disney+ şimdilik bu içeriklerde en öne çıkmış platformlar.  Bu dizilerin içinde özellikle de okul öncesi çocukların eğlenirken, bazı değerli kavramlar hakkında da bir şeyler öğrenebilecekleri çok nitelikli yapımlar bulunuyor. Bu hafta da Çocukla Sinema’da onlardan bir demet hazırladık. Hepsi de Türkçe dublajla destekli.

Yaprak Adası (Tumble Leaf) 3+

Tilki Cingöz küçük bir adada kıyıya vurmuş bir korsan gemisinde yaşıyor. Bolca da enteresan arkadaşı var. Her bölümde Cingöz el feneri, kova, sünger gibi küçük bir alet buluyor ve o alet ona bir sorunu çözmekte yardımcı oluyor. Çocukların hayal güçlerini iyi kullanmalarını, merak ve keşfetme güdülerini de teşvik etmeyi amaçlayan çok faydalı ve oldukça yaratıcı bir stop-motion dizi. (Prime Video)
Puffin Rock
Puffin Rock

Puffin Rock 3+

İrlanda yapımı eğitici ve sevimli bir dizi. Okyanusun ortasında küçük ve cennet gibi bir adada yaşayan Puffin ailesi anne, baba ve çocuklarından oluşan bir kuş ailesi.Çocuklar farklı hayvan türleri iklimler ve doğa olaylarıyla tanışıyor çocuklar ve olumlu insan tavırları konusunda da çok pozitif mesajlar veriliyor. (Netflix)

Afacan Çöp Kamyonu (Trash Truck) 3+

Anne babasıyla sakin ve mutlu bir hayat geçiren 5-6 yaşlarındaki küçük Hank’in en iyi arkadaşları ayı Walter, rakun Donny ve büyük yeşil bir çöp kamyonu! Aslında Hank’in samimi maceraları sadece küçükleri değil onların ebeveynlerini de iyi hissettirecek nitelikte işlenmişler. Hank ve arkadaşları her gün birbirlerinin küçük sorunlarına yardımcı oluyorlar, bazen bir konuyu kafaya takıp onu çözüyorlar. (Netflix)
Kedi Pete
Kedi Pete

Kedi Pete (Pete the Cat) 4+

Resimli çocuk kitabı serisi Pete The Cat maceraları ülkemizde bazı okullarda ingilizce eğitimi için kullanılıyor. Hikayelerin ana kahramanı kedi Pete, az konuşan ama çok havalı bir çocuk. Ailesiyle çok iyi geçiniyor, beste yapıyor ve mahalleden arkadaşlarıyla kurduğu bir müzik grubu var. Pete ve arkadaşları hayatın gündelik akışında yeni tecrübeler ediniyorlar sürekli ve çevrelerindeki büyüklerden güzel destekler görüyorlar. (Prime Video)

Beat Bugs 4+

Bir evin büyük bahçesinde yaşayan beş tatlı çocuk böcek... Bu Avustralya – Kanada ortak yapımı çizgi dizide her biri farklı kişilik özelliklerinki kahramanlar arkadaşlık, paylaşım ve sorun çözme gibi temalarla oluşturulmuş maceralar yaşıyorlar. Her macera ise Beatles’ın bir şarkısının ismini taşıyor ve o şarkı o maceranın tema müziğini oluşturuyor. Hatta bu şarkıları bazı bölümlerde Pink, Sia, Robbie Williams, Rod Stewart gibi sanatçılar seslendiriyor. (Netflix)