29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.02.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Coşkun Aral’ın yeni macerası: Habitat TV

Türkiye’nin en ünlü habercilerinden Coşkun Aral yeni bir belgesel kanalı kurdu. Habitat TV geniş bir yelpazede programlar hazırladı
Coşkun Aral’ın yeni macerası: Habitat TV

Coşkun Aral ismi onyıllardır Türkiye televizyonculuğunda ve haberciliğinde en önemli markalardan biri. Savaş muhabirliği denince akla gelen ilk isim oldu yıllarca. Daha sonra buna belgeselciliği ekledi. Kurduğu ve genel yayın yönetmenliğini üstlendiği İz TV, Türkiye’nin ilk belgesel kanalı olarak tarihe geçti. Sadık izleyicisini yaratarak, “tutmaz” denilen bir alanda ustalıkla nasıl başarılı olunabileceğini gösterdi.  İzTV’nin ardından Coşkun Aral Anlatıyor adında bir YouTube kanalına başladı. Yaklaşık iki yıldır orada gazetecilik anılarını, deneyimlerini ve güncel konuları ele aldığı videolar yayınladı. Şimdi de yeni bir kanalla karşımıza çıkıyor: Habitat TV. Türk Telekom’un dijital platformu Tivibu’da yayınlanacak olan habitat TV klasik bir gezi-belgesel kanalı değil. Kanaldaki program içerikleri geniş bir yelpazeye yayılacak. 

Kanalda yer alacak programlardan bazıları

Haberci: Coşkun Aral, Haberci programıyla tekrar ekranlara geliyor. Yıllar önce gittiği bölgelere yeniden yolculuk yapıyor ve değişen yaşamların, kültürlerin izini sürüyor.  Atlantis’in Çocukları: Ödüllü sporcu Tuğçem Akgün ve sualtı görüntüleme uzmanı Engin Aygün, konuklarıyla sualtındaki fotoğraf stüdyosu deneyimlerini anlatıyor. 
Kerem Görsev'le Caz
Kerem Görsev'le Caz
Kerem Görsev’le Caz: Müzisyen Kerem Görsev, caz ateşini yaşam alanınıza taşıyor. Kerem Görsev Trio ile her bölüm yetenekli müzisyenleri ağırlıyor. Hayat Bana Güzel: Şenay Akkurt’la Hayat Bana Güzel programında Anadolu’da saklı hikayelerin peşine düşüyor.   Tekno Safari: Timur Akkurt hayatı kolaylaştıracak teknolojileri en anlaşılır haliyle anlatuyor.  Hayatının Parçası: Nedim Ruacan, Babajım stüdyolarında konuklarını ağırlıyor.   Nefes Al: Nihan Hantal, farklı meditasyon türlerini, yaşam alanınıza taşıyor. Nefes Al, yoganın dönüştürücü gücüne tanık olmak isteyenleri bekliyor.  Yaşayan Mekanlar: İç mimar Kubilay Sakarya, yaşayan mekanların izini sürüyor. Bazen tarihi bir apartmanda, bazen de kentten uzakta sakin bir semtte. Karşı Cins: Ezbere, tabulara, sıradana karşı. Müjde Yazıcı Ergin, “karşı” cinse mercek tutuyor. Tabulara meydan okuyan kadın hikayeleri Karşı Cins’te. 
Yürüyen Evimiz
Yürüyen Evimiz
Yürüyen Evimiz: Arı ailesinin  yol arkadaşları Roket’le birlikte, yürüyen evlerinde hayata her gün farklı bir pencere açtığı macera Anadolu’ya uzanıyor.  Hep Hip Hop: Türkiye’de hip hop müziğin öncü isimlerinden biri olan Fuat Ergin’in ev sahipliğinde dört bölümlük, dört dörtlük bir seri. İlkerce: Oyuncu İlker Yiğen, eşi Esra ile birlikte, kiralık bir karavanla Orta Avrupa turuna çıkıyor! Yolculuk, bölgenin az bilinen yüzü ekrana getiriyor. Mai: Birinci Dünya Savaşı’nın en sıcak günleri... Akdeniz’de tarih yazan bir Osmanlı topçu zabiti... Mustafa Ertuğrul efsanesi, Mai’de ekrana taşınıyor.